Yüzeylerdeki çizikleri gidermek çoğu zaman zordur. İşte ahşap, cam , plastik ve deri gibi yüzeylerde zamanla oluşan çiziklerden kurtulmanın püf noktaları...

Cam yüzeyler

-Bir pamuğa diş macunu (taneciksiz ve beyazlatıcı olmayan) sıkıp cam yüzeye 10 saniye boyunca yuvarlak hareketlerle nazikçe uygulayın.

-Mikrofiber beze veya pamuğa ince bir tabaka bitkisel yağ sürüp nazikçe birkaç saniye boyunca çizik yüzeyi silin. Aynı etkiyi vazelinle de elde edebilirsiniz.

Deri yüzeyler

-Bir miktar bitkisel yağ veya bebek yağını çizik deriye bir pamuk yardımıyla yuvarlak hareketlerle uygulayın. Kurumasını bekledikten sonra temiz bir bezle silin. Gerekirse tekrarlayın.

-Derinin renginde bir ojenizi kürdan yardımıyla çiziklere sürebilirsiniz.

-Deriler için özel üretilen mum veya balmumuyla da aynı sonucu elde edebilirsiniz. Mumu ısıtın ve çiziklere uygulayın.

Ahşap yüzeyler

-Koyu renk bir yüzeyse iyot mükemmel bir çözüm olacak. Suyla seyrelttiğiniz iyotu problemli bölgeye pamukla sürün. Gerekirse cilalayın.

-Yarım ceviz içini çiziklere sürün. Yeterince koyulaştığında bir bezle silin ve renksiz bir cila sürün.

-Ahşap yüzeylerde oluşan çatlaklarda mayonez kullanabilirsiniz. Pamuğa sürdüğünüz mayonezi çatlağa uyguladıktan sonra fazlalığı silin. 2-3 gün bekletin. Ahşap şişecek, çatlaklar kapanacak.

[old_news_related_template title="Yağ sökücü ve kimyasal temizleyiciler olmadan temizlik artık mümkün!" desc="Fayanslarınızın arasında zamanla oluşan sararma ve kararmayı hiçbir kimyasal ürün kullanmadan beyazlatmak mümkün. İşte yapmanız gerekenler..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/06/dus.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gunun-icinden/yag-sokucu-ve-kimyasal-temizleyiciler-olmadan-temizlik-artik-mumkun-1900694/"]

Plastik yüzeyler
-Plastik yüzeylerde oluşan çizikler sıcak hava makinesi veya fön makinesiyle gizlenebilir. Düşük ayara getirdiğiniz makineyi çizik boyunca çalıştırın. İzler kaybolana kadar gerekirse sıcaklığı yükseltin. 10-15 dakika bekledikten sonra parlatın.

-Araba cilaları plastik yüzeylerdeki çizikleri kapatmada etkilidir. Problemli bölgedeki kirleri temizledikten sonra ürünü uygulayın.

Metal yüzeyler

-Metalik yüzeylerdeki çiziklerden tırnak tampon bloğu ile kurtulabilirsiniz.

-Bir diğer yöntem ise beyazlatıcı diş macunu. Problemli bölgeye yumuşak bir fırçayla sürerek ovalayın. Islak bir bezle kalıntıları alın.