Türkiye İspanya maçı için nefesler tutuldu, maçın zamanı, saati bekleniyor. Eurobasket 2017'de turu atlayıp çeyrek finale kalmak isteyen Türkiye A Milli Basketbol Takımı, 22. kez mücadele edeceği İspanya'yı yenmek istiyor. Türkiye İspanya basket maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda gibi sorularınızın yanıtı haberimizde. Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda son 16 turu başlıyor. Peki Türkiye İspanya basketbol maçı ne zaman saat kaçta hangi kanaldan canlı yayınlanacak? İşte Türkiye İspnaya maçı hakkında tüm detaylar...

TÜRKİYE İSPANYA MAÇI NE ZAMAN SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA?

Avrupa Basketbol Şampiyonası Son 16 maçlarıyla Sinan Erdem’e taşınırken Türkiye, İspanya’yla 10 Eylül’de saat 18.45’te karşı karşıya gelecek. Mücadele NTV Spor kanalından canlı yayınlanacak.

İSPANYA'NIN YILDIZI TARİHE GEÇTİ

EuroBasket 2017’de İspanya, C Grubu’nu 5’te 5 yaparak lider bitirdi ve Türkiye’nin rakibi oldu. Turnuvanın bir numaralı favorisi olarak gösterilen İspanya’nın süper yıldızı Pau Gasol ise tarih yazdı.

37 yaşındaki tecrübeli yıldız, takımının Macaristan’ı 87-64 mağlup ettiği müsabakanın ikinci çeyreğinde kaydettiği üç sayıyla adını Avrupa basketbol tarihine yazdırdı. Gasol, bu sayısıyla 1104 sayılı Tony Parker’ı geride bıraktı ve 1105. sayısına imza atarak EuroBasket tarihinin en skorer oyuncusu olmayı başardı.

Bu turnuva içinde daha önce 1052 sayılı Dirk Nowitzki’yi de geride bırakan Gasol, maçı 20 sayıyla tamamladı ve 1111 sayıya ulaşarak rekoru geliştirmeye devam etti.

CEDİ İYİ, TÜRKİYE KÖTÜ

Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası'nda grup maçlarının ardından son 16 turu bugün Sinan Erdem Spor Salonu'nda başlıyor. 17 Eylül Pazar günü oynanacak final maçıyla sona erecek turnuvanın ilk tur bireysel istatistiklerinde ön plana çıkan tek oyuncumuz, Cedi Osman oldu. Ay-Yıldızlı ekibimiz ise takım istatistiklerinde sadece top çalmada maç başı 9.8 ile lider. Hemen her pozisyonda oyuncu sıkıntısı yaşayan 12 Dev Adam, diğer tüm kilit istatistiklerde turnuvanın kötüleri arasında yer aldı.

EUROBASKET 2017 SON 16 EŞLEŞMELERİ

9 Eylül Cumartesi

2.30…………….. Slovenya-Ukrayna

15.15……………….. Almanya-Fransa

18.45……………….. Finlandiya-İtalya

21.30…………..Litvanya-Yunanistan

10 Eylül Pazar

12.30……………… Letonya-Karadağ

15.15……………… Hırvatistan-Rusya

18.45…………………İspanya-Türkiye

21.30…………. Sırbistan-Macaristan

ÇEYREK FiNALLER

12 Eylül Salı

Almanya/Fransa – İspanya/Türkiye

Slovenya/Ukrayna – Letonya/Karadağ

13 Eylül Çarşamba

Litvanya/Yunanistan – Hırvatistan/Rusya

Finlandiya/İtalya – Sırbistan/Macaristan