Olay, dün akşam saatlerinde Erzincan kent merkezindeki subay orduevinde meydana geldi. Hafta sonu çarşı izninden dönen er Taner H. akşam saatlerinde orduevine döndü. Bir süre sonra nizamiyeye gelen Taner H., burada yakaladığı yavru kediyi yumruklamaya başladı. Taner H. ardından, çevredeki asker ve sivillerin dehşet dolu bakışları arasında kediyi yere fırlatıp tekmeledi. Güvenlik kameralarınca kaydedilen vahşet, sosyal medyada büyük tepki çekti, polis, Taner H.'yi yakaladı. Yapılan kontrolde 2.21 promil alkollü olduğu belirlenen Taner H. daha sonra teslim edildiği askeri inzibat tarafından gözaltına alındı.

 

Er Taner H. bugün sabah saatlerinde Erzincan Adliyesi'ne getirildi. Şüpheli ilk ifadesinde, kendisinin de askerden önce İstanbul'daki evinde hayvan beslediğini anlatarak, iki gün önce nişanlısından ayrıldığı için bunalıma girdiğini, hafta sonu izninde de aldığı alkolün etkisi ile yaptıklarını hatırlamadığını öne sürdü. Savcılık talimatıyla, Taner H., kanında uyuşturucu madde bulunup bulunmadığının tespit edilmesi için Mengücek Gazi Araştırma Hastanesi'ne gönderildi. Askeri araçla hastaneye getirilen Taner H.'nin görüntüsünün alınmaması için hızla içeri sokuldu. Taner H., kan örnekleri alındıktan sonra yeniden adliyeye götürüldü.

ER, ADLİ KONTROLLE SERBEST BIRAKILDI

Erzincan'da orduevi nizamiyesinde yakaladığı yavru kediyi önce yumruklayıp yere fırlatan, ardından da tekmeleyen er Taner H., Cumhuriyet savcılığındaki ifadesinin ardından mahkemeye sevk edildi. Sulh Ceza Hakimliği, Taner H.'yi adli kontrol şartı ile serbest bıraktı.

[old_news_related_template title="Türkiye bu vahşeti konuşuyor... Erzincan Orduevi'nde yavru kediye akılalmaz işkence" desc="Erzincan Orduevi'nde çekilen görüntüler sosyal medyada büyük tepki çekti. Görüntülerde, asker olduğu iddia edilen bir kişinin yavru kediye yaptığı akılalmaz işkence görülüyor. Vatandaşların ihbarlarının ardından T.H. hakkında Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma açıldı. TSK'nın da konuyla ilgili inceleme başlattığı açıklandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/kedi-asker.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/turkiye-bu-vahseti-konusuyor-erzincan-orduevi-yavru-kediye-akilalmaz-iskence-2116562/"]
ERZİNCAN VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMAErzincan Valiliği'nden de bir açıklama yapıldı.

Erzincan Valiliğinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

“03.12.2017 günü ilimizde meydana gelen ve kamu vicdanını derinden yaralayan elim olayın faali T.H. Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığınca Sulh Ceza Mahkemesine sevk edilmiştir. Erzincan Sulh Ceza Hakimliğince hukukumuzda hayvana yönelik suçlarla ilgili olarak TCK 151/2 düzenlemesinin sadece sahipli hayvanlara yönelik olduğu, sahipsiz hayvanlara ilişkin mevzuatımızın yetersiz olduğu, sahipsiz hayvanlarla ilgili açık bir kanuni cezai müeyyidenin TCK yahut sair kanunlarda bulunmadığı, iş bu noksanı izale anlamında TCK 151/2’de yer alan sahipli kelimesinin tasfiyesi ile sahipsiz hayvanlar yönünden de hukuki himayenin ve cezai müeyyidenin sağlanmış olacağı anlaşıldığından sahipli kelimesinin anayasaya aykırılığı hususunda Anayasa Mahkemesine itiraz başvurusunda bulunulmasına, şüpheli T.H.’nin CMK’nın 190’uncu maddesince adli kontrol altına alınmasına ve adli kontrol tedbirleri kapsamında şüphelinin haftanın 7 günü günde 2 defa kolluk birimine imza atmasına karar verilmiştir. Ayrıca şüpheliye 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun 8’inci maddesinin 2’nci fıkrası ve 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 35’inci maddesi gereğince 2252 TL idari para cezası uygulanmıştır. Yine ilgili hakkında Milli Savunma Bakanlığımızca görevlendirilen müfettiş heyetinin idari tahkikat işlemi devam etmektedir.”

TSK: DİSİPLİN CEZASI VERİLMİŞTİR

Türk Silahlı Kuvvetleri(TSK) Erzincan Orduevinde yakaladığı yavru kediyi önce yumruklayıp yere fırlatan, ardından da tekmeleyen er Taner H.'ye ilişkin açıklama yaptı.  TSK'dan yapılan açıklamada Taner H.'ye disiplin cezası verildiği kaydedildi.

Açıklama şöyle:" 03 Aralık tarihinde Erzincan Orduevi´nde meydana gelen ve sosyal medyada yer alan olayla ilgili olarak yapılan inceleme sonuçlandırılmıştır. Buna göre 3´üncü Ordu Komutanlığı Disiplin Kurulu tarafından olaya neden olan personele, 6413 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Disiplin Kanunu kapsamında uygun disiplin cezası verilmiştir. Diğer taraftan Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığınca olayla ilgili olarak soruşturmaya devam edilmektedir."  DHA