İstanbul’dan başlayıp Trakya Bölgesi’nde Istranca Dağları’nın eteklerine uzanan rotada gerçekleştirilen test sürüşünde tüm Mercedes-Benz E-Serisi ailesi deneyimlendi. Organizasyonda basın lansmanı yapılan, E-Serisi ailesinin en genç üyesi olan Cabriolet Türkiye yollarına ilk kez çıktı. Mercedes-Benz Türk Otomobil Grubu Direktörü Şükrü Bekdikhan, “Mercedes-Benz Türk olarak, yarım asırdır hedefimiz mükemmel müşteri deneyimini her alanda gerçekleştirmek oldu ve bu yolda yürümeye devam ediyoruz.

yeni-mercedes-benz-e-serisi-ailesi-test-araclari

Geçen yıl Türkiye’de otomobil pazarında yeni bir satış rekoruna imza attık ve Premium Segment’in 1 numaralı markası olduk. 2017 yılına da önceki yıllardaki başarılarımızı sürdürme kararlılığı ile yola çıktık. Bu yıl, Mercedes-Benz E-Serisi ailesinin yeni üyeleri olan All-Terrain ve Coupe modellerini Türkiye’de satışa sunarak markamızın tutkunlarının beklentilerini karşılarken basın test sürüşümüzde ilk kez deneyimle fırsatı bulduğumuz E-Serisi Cabriolet‘yi de Ağustos ayında satışa sunarak çıtamızı daha da yükselttik. Kuruluşumuzun 50. yılında E-Serisi ailesi ile basın mensuplarını bir araya getirmekten memnuniyet duyuyoruz“ dedi.

KUMANDA İLE DIŞARIDAN PARK


Mercedes-Benz, me connect hizmetlerini Türkiye’de ilk kez E-Serisi ile birlikte sundu. Bu uygulama ve bununla birlikte COMAND donanımına sahip araçlarda beraberinde gelen Araç Dışından Park Etme Yardımcısı, Bluetooth üzerinden sisteme bağlanan Android ve iOS akıllı telefonlar ile kumanda ediliyor. Park etmek için sistem tarafından önerilen ve önceden sisteme tanımlanmış olan; dikey veya paralel, sol veya sağ, önden veya geri geri olmak üzere park senaryolarından birinin seçilmesi gerekiyor. Ardından araç dışına çıkılarak harekete geçirilebiliyor. Yeni E Serisi Sedan 294 bin liradan başlayan fiyat etiketine sahip.

mercedes-2-2

MOTOR VE ŞANZIMANLAR


2016 Mayıs ayı itibarıyla Türkiye’de satışa çıkan yeni E-Serisi Sedan, tamamı 9G-TRONIC otomatik şanzımanla donatılan E 180, E 220 d 4MATIC, E 300 ve E 350 d 4MATIC versiyonları ile sunuluyor. E-Serisi All-Terrain, station wagon. Otomobil yerden yüksek yapısı ile standart olarak sunulan dört tekerlekten çekiş sistemi 4MATIC ve AIR BODY CONTROL hava süspansiyonu sayesinde her türlü yol koşulunda sürüş sunuyor. İlk etapta 195 beygirlik dört silindirli dizel motora sahip All-Terrain E 220 d 4MATIC sunuluyor. E 300 AMG Coupe 2.0 litre 245 bg. benzinli,  E 220 d AMG Coupe 2.0 lt. 194 bg. dizel ve E 220 d AMG Coupe 2.0 lt. 194 bg. 4MATIC Coupe dizel motorlu araçlar vites geçişlerini son derece hızlı gerçekleştiren 9G-TRONIC otomatik şanzıman, düşük devirde sürüşe imkân tanıyor. Geleneksel kumaş tenteye sahip dört koltuklu E-Serisi Cabriolet ise, dört kişilik geniş yaşam alanını, uzun yol konforunu ve modern teknolojiyi bir arada sunuyor. Coupe kardeşinin siluetine sahip Cabriolet’de E 300 AMG Cabriolet 2.0 litre 245 bg. benzinli motor 9G-TRONIC otomatik şanzımanla görev yapıyor.