Shell’in yeni yakıtlarının lansmanı ile ilgili görüşlerini paylaşan Shell & Turcas CEO’su Felix Faber “DYNAFLEX Teknolojisi ile geliştirilen yeni Shell yakıtları, Shell’in en gelişmiş yakıtları olarak öne çıkıyor. Shell olarak dünya çapında AR-GE çalışmalarına, her yıl yaklaşık 1 milyar dolar yatırım yapıyoruz. Tüm dünyada ve Türkiye’de 2011 yılından itibaren, Ipsos ile gerçekleştirdiğimiz ‘Müşteri Memnuniyeti ve Algısı’ araştırmasında Shell, üst üste 5 kez ‘en yüksek kaliteli’ akaryakıt markası olarak değerlendirildi. Türkiye’deki bini aşkın istasyonumuzda yeni yakıtımızı kullanımına sunduk” dedi. Faber, “Türkiye’deki otomotiv akaryakıt pazarının 2016 yılındaki büyüklüğü 20 milyar litre seviyelerindeydi. Son 5 yılda ortalama pazar hacim olarak yaklaşık yüzde 8 büyüdü. Shell & Turcas olarak istasyonlardan yapılan akaryakıt satışlarında lideriz ve yaklaşık yüzde 20’lik pazar payımızı arttırmayı hedefliyoruz” diye konuştu

DÜNYA'NIN ÇEVRESİNDE 75 DÖNÜŞLÜK TEST

Shell’in yenilenen yakıtlarını tanıtan Shell & Turcas CEO’su Felix Faber(sol başta) ve Shell Yakıtları Bilim Adamı Dr. Andreas Schaefer (sağ başta), “Yeni formülüyle birlikte Shell FuelSave Kurşunsuz önceki formüle kıyasla yüzde 20 daha fazla sürtünme azaltıcı molekül içeriyor” dedi.

DAHA VERİMLİ BİR SÜRÜŞ İÇİN...

2017 yılı sonuna kadar tüm dünyada 3000 sürücünün davranışlarını inceleyecek olan Shell, Londra Üniversitesi Goldsmiths ile ortaklaşa olarak Ipsos Türkiye’nin desteği ile henüz tamamladığı bir çalışmanın sonunda Türkiye’deki sürücüler ile ilgi çekici iç görüler elde etti. Shell, Türkiye’de yaptığı çalışmadan elde ettiği iç görüleri dikkate alarak hazırladığı sürücülere yönelik “daha verimli bir sürüş için” önerilerini de paylaştı: Açlık veya susuzluk hissettiğiniz zaman yemek yemeden veya susuzluğunuzu gidermeden yola çıkmayın. Gideceğiniz yere geç kalmamak için yola biraz daha erken çıkın. Arabada müzik dinleyin ve böylece stresinizi azaltın.Mutlaka uykunuzu iyi alın ve dinlenmiş olarak araç kullanın.