B segmentinin önde gelen modellerinden Ford Fiesta (şenlik-bayram), segmentinin en çok versiyon sunan modeli olma iddiasıyla yenilendi.  Ford Otosan Pazarlama, Satış ve Satış Sonrası Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yücetürk, “Yeni Fiesta ile şimdi, her beğeniye uygun, B segmenti müşterilerinin birkaç yıl önce ancak hayal edebilecekleri ileri teknolojiler ve özelliklerle donatılmış bir Fiesta seçeneğimiz var. Fiesta’nın iç mekanındaki değişim, tasarım ve uygulama açısından devrim niteliğinde. 2018 ortası itibariyle sunacağımız tüm versiyonlar ile Fiesta 'segmentinin en çok seçenek sunan ve en teknolojik aracı' olacak” dedi.

fiesta-2

10 BİN ADETLERE ÇIKABİLİRİZ


Yıllık satış hedeflerinin şimdilik 6 bin adet olduğunu belirten Özgün Yücetürk, “Araçları bayilere gönderdik. Müşterilerimiz görebilir, dokunabilir ve test sürüşü yapabilirler. Satışına Ekim’de başlıyoruz. Şimdilik ayda 500 adetlik bir tedarik kotamız mevcut. Bu da yılsonuna kadar üç ayda bin 500 adetlik bir satışa ulaşacağız demektir. Fiesta modelimiz Focus’un ardından ikinci en çok satan modelimiz olması öngörümüz var. Tüm versiyonlarına kavuştuğumuzda 10 bin adetlere bile çıkabiliriz” diye konuştu.

fiesta-3

PAZAR GEÇEN YIL GİBİ OLUR


Toplam otomotiv pazarını da değerlendiren Yücetürk, “Ford Otosan olarak geçen yılı tekrar edeceğiz gibi duruyor. Euro kuru bugün başka, geçen ay başka önceki ay başkaydı. Zig zag çiziyor. Bugün itibariyle stabil olursa toplam pazarında yükseleceğini ve geçen yılı yakalayacağını düşünüyoru. Bizim ise bu yılı geçen yıla oranla yüzde 15 oranında bir artışla kapatabilme öngörüşümüz var” dedi.

yeni-fiesta_5

DİZEL OTOMATİK YOK AMA...


8. neslinin sunulduğu ve ilk neslinden bugüne 17 milyon adetlik global bir satış yakalayan Fiesta’nın en önemli silahının EcoBoost motor olduğunu belirten Özgür Yücetürk, “B segmentinde dizel motorlu otomatik vitesli araç oranı C segmentinden çok düşük. Yüzde 17 civarında. O yüzden yeni Fiesta’da böyle bir kombinasyon olmayacak. Ancak yüksek performanslı ve verimli 100 beygirlik 1.0 litrelik EcoBoost benzinli motor - otomatik şanzıman seçeneği bizim en önemli silahımız olacak” diye konuştu.

yeni-fiesta_1

64 BİN 500 LİRADAN BAŞLIYOR


Yeni Fiesta, Trend, Titanium ve ST-Line donanımları ile satılacak. İlerleyen zamanlarda ise modern lüks detayları ile Vignale ve crossover versiyonu olarak Active yer alırken, yüksek performans için de ST serileri gelecek. 8 inçlik dokunmatik ekran aracılığıyla SYNC3 araç içi multimedya sistemi ile sesle komut sistemi sunarak dünyaya bağlanırken, 10 hoparlör 675 watt’lık B&O PLAY ses sistemi sınırsız müzik ve eğlence vaat ediyor.

fiesta-1

Yeni Fiesta’da, açılabilir panoramik cam tavan ve Ford’da ilk defa sunulacak Yaya Algılama Özellikli Çarpışma Önleme Yardımcısı gibi özellikler bulunuyor. Yeni Fiesta, 100 beygir 1.0 litrelik EcoBoost benzinli motor - otomatik şanzıman ve 85 beygir güç sunan yeni 1.5L TDCi dizel ile yeni 1.1 litre benzinli motorlar - manuel şanzıman seçenekleri bulunuyor. Ayrıca Fiesta, Adaptif Hız Sabitleyici, Yaya Algılama Özellikli Çarpışma Önleme Sistemi, Dikey Park Özellikli Otomatik Park Sistemi, Trafik Levhası Tanıma Sistemi, Kör Nokta Uyarı Sistemi, Sürücü Dikkat Takip Sistemi, gibi çok sayıda teknolojik yardımcı sunarken baz versiyonun satış fiyatı 64 bin 500 TL’den başlıyor.