Opel yeni Insignia’da geliştirilmiş adaptif IntelliLux LED matrix sistemi ile sınıfının en gelişmiş aydınlatma sistemini sunuyor.  Yeni farlar daha hızlı, daha keskin ve 400 metreye kadar aydınlatma sağlıyor.

Otomobil karanlıkta hareket etmeye başlar başlamaz IntelliLux LED matrix sistemi kendiliğinden aktif hale geliyor ve sonrasında trafik durumuna göre ışık hüzmesinin mesafesini, yoğunluğunu ve yanan hücrelerin dağılımını otomatik ayarlıyor.

opel-1

Sistem, trafikteki diğer otomobillerin bulunduğu noktaları aydınlatan hücreleri otomatik kapattığı için diğer sürücülerin gözünü hiçbir şekilde almıyor. Tüm bu özellikler bir araya geldiğinde sistem sürücüsüne tehlikeleri yaklaşık 1,8 saniye önceden görme olanağı sunuyor.

opel-2

LED farların eski teknoloji farlara kıyasla yüzde 30 daha fazla aydınlatma sağlama sağlıyor. IntelliLux LED Matrix sistemi yeni Insignia’da Excellence donanım seviyesinden itibaren standart olarak sunuluyor. Yeni Insignia’nın bu donanım seviyesinde başlangıç fiyatı ise 154 bin 500 TL.