Halen tam kapasite ile çalıştıklarını ancak yakın zamanda artırmak için çalışmalara yaptıklarını, söz konusu artış için ara otomasyonu geliştireceklerini belirten Kibar, “SUV üretimiyle ilgili değerlendirmeler de olduğunun altını çizen Kibar, "SUV için üretimi halen mevcut modellerin ardından programımızda var.

hyundai-i30-n

Bu süreçte mevcut kurulu kapasitemizi bir miktar daha artıracağız. Yapılması düşünülen artışla ilgili rötuşları yapılıyor. Mevcut kapasitemiz 245 bin. Bu rakamı biraz daha yukarı çekeceğiz. Tam 300 bin olmayabilir ama çok yaklaşacağımızı söyleyebilirim. Bu rakam da yılsonunda belli olur" diye konuştu.

hyundai-i30-n-2

KONA BENZERİ BİR ARAÇ


Kibar, yatırımlar konusunda görüşmelerin devam ettiğini belirterek hükümetin de desteği ve katkısına ihtiyaç duyabileceklerini dile getirerek, “Otomotivde bir yatırım en az 100 milyon Euro. 5-6 yılda bir model, yeni bir jenerasyona aktarılıyor.

hyundai-kona

Artık herkes aynısını yapıyor. Hangi markanın ne zaman, hangi ürünü devreye aldığına bakın,  ölçümleyin, 5-6, en çok 7 yılda bir olduğunu göreceksiniz. Biz de ürünler olarak bakıyoruz ve daha dengeli bir ürün çeşitliliğine gitmeyi arzu ediyoruz.

hyundai-kona-2

Bir taraftan kapasite artışı, bir taraftan da yeni modellerle ilgili çalışmalar yapıyoruz. 2020'den sonrası için katma değer yaratacak 3 model üzerinde çalışıyoruz.

hyundai

i10 ve i20'nin yeni nesli, i20'den türev SUV ve bir de Sedanı değerlendiriyoruz. Bunlarla ilgili çalışmalarda Kore'nin kararlarını bekliyoruz. Bunların olma ihtimali yüksek. Biz hat üzerindeki donanımımız ile aynı anda 4 değişik aracı üretebiliriz. Yeni motor çalışmaları ve trendler içinde her zaman öncüler içinde olacağız. Yatırım yapılacak, yeni model gelecek ama B-SUV segmenti için KONA olup olmayacağı, hangi model olacağı daha belli değil.  KONA benzeri ürün demek daha doğru olur" diye konuştu.