Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) tarafından TÜYAP İstanbul Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen İstanbul Autoshow 2017, kapılarını basın mensupları ve VIP konuklarına açtı. “Geleceğe Yakından Bakın” sloganıyla Fuar, yarından itibaren ‘otomobil tutkunu’ ziyaretçilerini ağırlamaya başlayacak. Fuara, ODD bünyesinde yer alan otomotiv markalarının yanı sıra, teknoloji, inovasyon, bilişim, aksesuar ve yan sanayi firmaları katılıyor. Fuar hafta içi 12.00-21.00, hafta sonu ise 11.00-21.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak. Autoshow giriş ücreti haftaiçi 10 TL., haftasonu ise 20 TL. olacak. Kadınlar için haftaiçi girişler ücretsiz, haftasonu ise 10 TL. olacak. Öğrenciler ise haftaiçi ücretsiz, haftasonu ise 5 TL. fuar giriş ücreti ödeyecek.

KİM NEREDE?


SALON 2: DACIA - MITSUBISHI - FORD - HONDA - DFSK
SALON 3: SSANYONG
SALON 5: OPEL
SALON 6: FIAT - ALFA ROMEO - JEEP - MERCEDES BENZ - SMART
SALON 12: ASTON MARTIN
1

HONDA - SALON 3


Sporcuları fuarı hızlandıracak...

Geride bıraktığımız iki yıl boyunca ürün gamındaki her modeli yenileyen Honda, 2017 İstanbul Autoshow’da Jazz, Civic Hatchback, Civic Sedan, HR-V, C-RV olmak üzere ürün gamının tamamını otomobilseverlerle buluşturacak. Geçen ekim ayında Türkiye’de ürettiği 10. nesil Civic Sedan’ı lanse eden Honda, son olarak mart ayında Civic Hatchback’i lanse etmişti. Honda, yeni Civic Type R ve NSX modellerinin tanıtımıyla 2017 İstanbul Autoshow’un ilgi odağı oluyor. Model atağını sürdüren marka NSX’in Türkiye satışına da fuardan sonra başlayacak. Honda ayrıca Formula 1 aracını standın performans bölümünde fuar ziyaretçilerinin beğenisine sunuyor.

hondansx12cm

SSANGYONG - SALON 3


Konsept XAVL sergileniyor

Türkiye’de Şahsuvaroğlu güvencesiyle satışa sunulan G.Koreli marka SsangYong, XAVL konseptini Cenevre Otomobil Fuarı’ndan sonra dünyada ilk kez otomobilseverlerin beğenisine sunuyor. SsangYong XAVL’nin tasarımı, doğada bulunan güç ve dinamizm ile SsangYong’un ‘Nature-born 3Motion’ tasarım felsefesinden esinlenerek oluşturulmuş ‘Dynamic Motion’ kavramını temsil ederken; markanın “Sağlam Estetik” tasarım dili, güçlü ve maskülen görünümlü bir SUV yaratmak için dinamik ve hacimli bir tarzla ifade ediliyor.

ssangyong15cm

ASTON MARTIN - SALON 12


Göz kamaştıran modeller

İstanbul Autoshow fuarında Aston Martin 7 farklı modeliyle yer alıyor. Fuarda sergilenecek modeller arasında 5.2 litrelik çift turbolu motor 608 beygirlik DB11, 4.7 litrelik atmosferik motor 436 beygirlik V8 Vantage, 6.0 litrelik V12 motora sahip 560 beygirlik Rapide S, 576 beygirlik Vanquish ve 4,7 litrelik motoruyla 426 beygir güç üreten V8 Vantage Roadster bulunuyor.

EN PAHALI MODEL


Ayrıca Aston Martin’in sadece pist kullanımı için ürettiği ve 24 adetle sınırlı tuttuğu Vulcan, 7 litrelik V12 motora sahip ve 800 beygir güç üreten ve 2,4 milyon Pound’luk fiyat etiketine sahip Vulcan’da bulunuyor. Türkiye'de almak isteyen bir kişi ise vergileriyle yaklaşık 7.36 milyon pound'a (yaklaşık 35 milyon TL) Vulkan'a sahip olabilecek. Yeni DB5 Serisi’de ziyaretçilerle buluşuyor.

2

JEEP - SALON 6


Yeni Compass görücüye çıkıyor

Avrupa lansmanı Cenevre Otomobil Fuarı’nda gerçekleştirilen yeni Compass, ülkemizde satışa sunulmadan önce İstanbul Autoshow 2017’de otomobil tutkunlarının beğenisine sunuluyor. Sınıfının en gelişmiş 4x4 yeteneklerine sahip olan Compass, özgün Jeep tasarımını, on-road sürüş dinamikleri, yenilikçi güvenlik teknolojileri ile sınıfına yeni bir soluk getiriyor. Jeep Compass; Longitude, Limited ve Trailhawk adı verilen 3 farklı donanım ve 3 farklı motor seçeneği ile sonbaharda geliyor.

jeep15cm

FORD - SALON 3


Autoshow’a özel kampanya

FORD, İstanbul Autoshow’da üstün performanslı süper spor otomobili Ford GT Race Car (Yarış Otomobili) modelini Türkiye’de ilk kez sergiliyor. Ford standında, GT yarış otomobilinin yanı sıra efsane Mustang, gücü ve çevik sürüşüyle kendine hayran bırakan Focus RS ve yüksek performanslı Focus ST heyecan severlerle buluşuyor. “Bir Başka” sloganıyla Türkiye pazarında
yeni bir döneme başlayan Ford, bu yıl fuarda müşterilerine cazip fırsat ve indirimleri de sunuyor.

Autoshow’da Ford standını ziyaret ederek bilgilerini bırakan ziyaretçiler, 2016 ve 2017 model binek araçlarda perakende satış  fiyatı üzerinden yüzde 4’e varan indirim sağlayan hediye çeklerinden birine sahip olabilecek.

fordkuga20cm

YENİ FIESTA İLK KEZ GÖRÜLECEK


Yeni Kuga ile Edge ve Ranger da fuardaki yerini alıyor. Ford standının bir diğer yıldızı yeni nesil Fiesta olacak. Geçtiğimiz kasım  ayında Ford’un Almanya’nın Köln kentinde gerçekleşen “Go Further” etkinliğinde Avrupa prömiyerini gerçekleştiren yeni nesil Fiesta, Türkiye’de ilk defa İstanbul Autoshow’da müşterilerin beğenisine sunulacak.

fordfiesta15cm

ALFA ROMEO - SALON 6


İlk SUV fuara geliyor!

Alfa Romeo’nun Giulia’dan sonra ikinci önemli model atağını temsil eden Stelvio, ülkemizde satışa sunulmadan önce İstanbul Auto Show 2017’de boy gösteriyor. Alfa Romeo standının Giulia ile birlikte yıldızı olarak ön plana çıkacak olan Stelvio, markaya has tasarımı sportif ve dinamik görünümü ile premium SUV pazarına tamamen yeni bir soluk getiriyor. Alfa Romeo Stelvio, heyecan verici tasarımını ve üstün yol tutuş özelliklerini biri turbo benzinli, diğeri turbo dizel olmak üzere iki farklı motor seçeneğiyle tamamlıyor. 2.0 litrelik turbo benzinli motor 280 bg. güç üretirken 2.2 litrelik turbo dizel motor 210 bg. güç üretiyor. Motorların her ikisi de gücünü 8 kademeli otomatik şanzıman ve Q4 dört tekerlekten çekiş sistemi üzerinden tekerleklere aktarıyor.

alfa12cm

NISSAN - SALON 2


Performansla sıfır emisyon!

NISSAN Intelligent Mobility’e yeni bir boyut kazandıran Japon otomotiv devi Nissan, BladeGlider ve güncel modelleriyle sektöre öncülük etmeye devam ediyor. Nissan, Autoshow 2017’de Navara, X-Trail, Qashqai, Juke ve Pulsar modellerini de sergiliyor. Nissan BladeGlider, konsept tasarımıyla yüksek performans ile sıfır emisyonu aynı potada eritiyor. BladeGlider, Nissan’ın devam eden sıfır emisyonlu araçlar, otonom sürüş sistemleri ve bağlana bilirlik de dahil yeni otomotiv teknolojilerini geliştirilme konusundaki taahhüdünün önemli bir parçasını oluşturuyor.

nissan15cm

OPEL - SALON 5


Insignia fırtınası esecek

Autoshow’da Opel üç yeni modelinin Türkiye prömiyerini yapıyor. Yeni Insignia Grand Sport ülkemizde mayıs sonundan itibaren 1,5 lt. 165 bg. benzinli, 1,6 lt. 136 bg. ve 2,0 lt. 210 bg. dizel motor seçenekleri ile sunulacak. Başlangıç fiyatı ise 118 bin 900 TL. Insignia Sports Tourer ise ülkemizde dördüncü çeyrekte satışa sunulacak. Opel’in B crossover segmentine giriş yapacağı yeni modeli Crossland X, markanın 2016’da Mokka X ile hayata geçirdiği X ailesinin ikinci üyesi. Bu üç modelin yanı sıra Opel’in yoğun ilgi gören GT Concept modelini de otomobil severler yakından görme fırsatını yakalıyorlar. Ayrıca Astra TCR, Corsa OPC ve Adam R2 gibi modellerini yakından inceleyebilecekler.

opelinsignia15cm

HYUNDAI - SALON 2


20. yılda iki Türkiye tanıtımı

Türkiye’deki yirminci üretim yılını kutlayan Hyundai, yeni i30 ve IONIQ gibi iki önemli modelinin ilk tanıtımını gerçekleştiriyor. Hyundai’nin Avrupa’da en çok satılan modeli yeni i30’un Türkiye satış fiyatı da ilk kez fuarda açıklanacak. i30 iki adet yeni nesil benzinli motor (1.4 MPi- 1.4 T-GDI) ve bir adet de 1.6 litre turbo dizel üniteyle sunuluyor. Hyundai IONIQ, segmentinin sınırlarını zorlayan tüm özellikleriyle hibrit pazarına yeni bir soluk getirmeyi hedefliyor. Marka fuarda ayrıca performans tutkunlarına özel N Zone konsept aracı ve i20 Coupe WRC ve 200 beygirden daha güçlü Elantra Sport Turbo’yu da fuarda sergileyecek.

hyundai15cm

RENAULT - SALON 2


İki Türkiye prömiyeri

Renault Koleos ve Captur’un yeni versiyonlarının Türkiye prömiyerini yapıyor. Ayrıca Renault’nun tasarım anlayışı ve gelecekteki teknolojisi hakkında ipuçları veren elektrikli bir GT olan konsept model TREZOR da stantta sergileniyor. Renault standında ayrıca Talisman, Megane Ailesi, Clio HB, Twizy’nin de yer aldığı 16 araç sergileniyor. Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş: “İstanbul Autoshow, 2017 yılında bizim için otomotiv sektörü için en önemli etkinliklerin başında geliyor. Türkiye’de otomotiv sektörünün önde gelen oyuncularından biri olarak Autoshow organizasyonunda yer almanın bir anlamda sektöre destek olacağını düşünüyoruz” dedi.

renault12cm

MERCEDES - BENZ - SALON 12


Yıldızlar geçidi

MERCEDES-Benz Türk, E-Serisi Coupe ve All-Terrain modellerini Türkiye’de ilk kez otomobil severlerin beğenisine sunuyor. Aynı zamanda Mercedes-Benz’in orta sınıf SUV sınıfındaki ilk elektrikli otomobili GLC 350 e 4MATIC, yeni Mercedes-AMG GT R ve Mercedes-Benz’in tasarımdaki “duyusal yalınlık” felsefesini yansıtan konsept otomobili Vision Mercedes-Maybach 6 fuarda sergilenen diğer önemli modeller. Mercedes ‘me connect’ uygulaması, İstanbul Autoshow 2017 kapsamında düzenlenecek özel aktiviteler ile deneyimlenebiliyor.

mercedesbay15cm

DACIA - SALON 2


EDC’li Duster fuarda

TÜRKIYE’de yükselişini sürdüren Dacia otomobilseverlerle buluşuyor. Dacia’nın ilk otomatik vitesli modeli Duster EDC, Dacia standının en ilgi çeken modeli olarak öne çıkıyor. Dacia, yeni marka kimliğini diğer tüm modellerine yansıtıyor. Yenilenen Sandero ve Logan MCV Autoshow’da tüketiciyle buluşuyor. Dacia, yeni marka kimliğini Dokker Ailesi ve Lodgy’ye de uyguladı. Lodgy Stepway’in 5 ve 7 koltuklu seçenekleri ile Dokker Stepway ise dış aksesuvarlarla zenginleştirilmiş, SUV görünümlü modern ve kompakt tasarımı ile göze çarpıyor.

dacia12cm

FIAT - SALON 6


124 Spider yerini alıyor

OTOMOTIV tarihinin en popüler “roadster” modellerinden 124 Spider, yeni jenerasyonu ile İstanbul Autoshow’da otomobilseverlerin karşısına çıkıyor. Fuarla birlikte satışına başlanacak olan 124 Spider, hem manuel hem de otomatik şanzıman seçeneğine sahip olarak 1.4 litre 140 bg. benzinli motorla sunulacak. Arkadan itişli yeni 124 Spider, LED teknolojili ön ve arka aydınlatma gruplarının tasarımları ise aracın güçlü profiline ve dinamik görünümüne katkıda bulunuyor. 124 Spider, çift çıkışlı egzoz sistemi, alüminyum gri rengindeki takla barları ve ön cam çerçevesi, marşpiyelleri ve kapı kollarıyla da fark yaratan bir tasarım yapısına sahip olmasıyla ön plana çıkıyor. Fuarda ayrıca üretim, ihracat ve satış şampiyonu Egea (Tipo) Ailesi’nin yanı sıra tüm 500 Ailesi de yer alıyor.

fiat20cm

manset12cm