Lamborghini, giriş seviyesi ve daha yol odaklı özel yapım Huracan modelini Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı 2017’de tanıttı. Karşınızda, rekorları alt üst eden Lamborghini Huracan Performante süper otomobil.

AMD’den 32 çekirdekli işlemci!

Lamborghini Huracan Performante en zorlu pistin kralı oldu

Bagaj kapağında büyük bir hava yönlendirici kanat taşıyan ve aktif aerodinamik cihazlar kullanan Lamborghini Huracan Performante, kısa bir süre önce Almanya’nın ünlü Nürburgring Nordschleife pistinde 6:52.01 süreyle tur rekoru kırmıştı. Dünyanın en zorlu pisti ve Green Hell olarak da anılıyor. Huracan böylece, daha önce Porsche 918 Spyder’ın ettiği rekoru 5 saniye farkla geçerek zirvenin yeni sahibi oldu.
oto

Lamborghini Huracan Performante teknik özellikleri

Huracan Performante, geliştirilmiş aktarma organlarına sahip ve V10 motoru ile 640 beygir güç üretebiliyor. Yeni bir şase kurulumu uygulanan modelde, geliştirilmiş egzoz ve ekstra karbon fiberle daha hafif bir gövde sağlanmış. 7 hızlı çift kavramalı vites ve yeni Pirelli lastikler önemli detaylar arasında yer alıyor. Yeni Arancio Anthaeus isimli mat turuncu rengin sunulduğu Lamborghini Huracan Performante yaklaşık 275 bin dolarlık fiyata sahip.