Mercedes yeni lüks Pick-up’ı X-Serisi’ni tanıttı. Mercedes’in ortaya çıkardığı Pick-up da gerek dış görünümü, gerek opsiyon olarak sunulan aksesuvar seçenekleri gerekse, lüks bir SUV’u aratmayan iç mekân özellikleriyle büyük ölçüde şehirli müşteriyi hedefliyor.

mercedes

Mercedes-Benz X-Serisi, Türkiye’de ekim itibarıyla satışa sunulacak. İlk etapta her ikisi de 4 silindirli ve 2,3 litre motorlu olan, 163 beygirlik X220 d ve 190 beygir güç üreten X250 d ile pazara girecek olan X Serisi’nin 2018’in ikinci yarısından itibaren 3,0 litre dizel motorlu 6 silindirli ve 258 beygir gücündeki versiyonu da satışa sunulacak. X-Serisi, tüm zeminler için dört tekerlekli çekiş sistemi sunuyor.

mercedes-benz-x-serisi-4

Araç, Low Mod ve isteğe bağlı olarak sunulan 4MATIC kilitli aks diferansiyeli ile her türlü yol ve zemin koşulunun üstesinden gelebiliyor. X-Serisi, Pure, Progressive ve Power olmak üzere üç farklı donanımla satışa sunulacak. Fiyatı henüz açıklanmayan  X-Serisi’nin başlangıç fiyatının 150 bin TL’nin üzerinde olması beklenirken Mercedes, gelecek yıldan itibaren pazardan yüzde 10 pay almayı, yani 2 bin 200 adetlik bir satış  rakamına ulaşmayı hedefliyor.