Frankfurt / ALMANYA

2009’da Avrupa’da Yılın Otomobili seçilen ve birinci nesli satışa sunulduğu günden bu yana Avrupa’da milyon adetlik satış rakamına ulaşan Opel’in Insignia modeli, Insignia Grand Sport adı ile ve tamamen yeni bir tasarımla karşımıza çıktı. Türkiye’de de 30 bin adedin üzerinde satan Insignia, yenilenme ile birlikte farklı motor seçeneklerine de kavuştu. Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik: “Türk otomobil severlerle ilk kez 20 Nisan tarihinde İstanbul Motor Show’da buluşturacağımız Insignia Grand Sport modelimizi D segmentinde markamızın amiral gemisi ve premium segmentteki rakiplerine güçlü bir alternatif olarak konumlandırıyoruz” diye konuştu

1.5 LİTRE 165 BEYGİR YENİ MOTOR


Insignia Grand Sport ve Sports Tourer modelleri için açıkladıkları fiyatların şimdiden rakiplerini kıskandıracak seviyede olduğunu söyleyen Genel Müdür Özcan Keklik, “Ülkemizde en çok tercih edilen 1.6 lt. dizel otomatik seçeneği yanı sıra, bu modelimizle birlikte ilk defa sunacağımız, bir önceki benzinli modele göre yüzde 10 daha düşük yakıt tüketimine sahip 1.5 lt. 165 beygirlik motorumuz da cazip bir seçenek olarak öne çıkacak. Ülkemiz pazarının ihtiyaçlarına yanıt verme yönünden yeni Insignia ile hedefi tam on ikiden vuracağımıza inanıyorum. Yeni Insignia Grand Sport’un  2017’de (Temmuz-Aralık) hedeflenen satış rakamı ise 5 bin 500 adet” dedi. Keklik, Türkiye toplam otomotiv pazarı konusunda da , ‘’2017 yılında bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 15 daralma bekliyoruz ancak yeni model ve motor seçeneklerimizle hedefimiz 2017 sonunda ülkemiz binek otomobil pazarında yüzde 8’lik pazar payına ulaşmak” diye konuştu.

1

BİZ KENDİ İŞİMİZE BAKIYORUZ


PSA Grubu’nun Opel’i satın almasının Türkiye’yi nasıl etkileyeceğini sorduğumuz Opel Türkiye Genel Müdürü Keklik henüz bir değişikliğin kendilerine iletilmediğini söyledi. Opel Türkiye’nin, Adam Opel AG’ye bağlı olarak çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Keklik, ”Biz Türkiye’deki faaliyetlerimizi tüm hızıyla sürdürmeye devam ediyoruz, Opel markasını en iyi şekilde temsil etmeye devam” diye konuştu.

118 BİN LİRADAN BAŞLIYOR...


Biri benzinli, ikisi dezel üç motor seçeneği ile satılacak ve haziran sonu teslim edilmeye başlanacak yeni Insignia’da, 2.0 lt. 260 beygirlik benzinli motora sahip 4X4 versiyonu ise siparişle getirilecek.
Yeni 1. 5 lt.’lik 165 bg. gücündeki yeni motor şehir içi 7.0 l/100 km, şehir dışı 4.9 l/100 km, ortalama 5.7 l/100 km tüketim değeri sunuyor. Ülkemizde çok tercih edilen 1.6 l 136 bg.’lik dizel motorun yeni Insignia’daki tüketim değerli ise şehir içi 5.1 l/100 km, şehir dışı 3.9 l/100 km, ortalama 4.3 l/100 km; 114 g/km CO2. Design, Enjoy, Excellence ve Elite olmak üzere dört donanım paketi bulunan yeni Insignia’da görünüşü ve sunduğu sınırsız renk seçeneği gibi kişiselleştirme imkanları ile öne çıkacak Exclusive programı da ilk defa yeni Insignia ile Opel müşterilerine sunulacak. Ortalama 187 kilo hafifleyen ve Almanya, Frankfurt’ta üretilen yeni Insignia’nın Nisan 2017 itibariyle tavsiye edilen satış fiyatları 1.5 l 165 bg. benzinli manuel Enjoy donanımla 118 bin 900 TL. olarak belirlendi. 1.6 l 136 bg. dizel otomatik Enjoy donanımlı araç ise 144 bin TL.’den satışa sunulacak.

KONFOR VE GÜVENLİK ZİRVESİ!


Türkiye Prömiyeri İstanbul Autoshow 2017’de yapılacak yeni Insignia’da elektrikli ve hafızalı ön koltuklarda ısıtma, masaj özelliği, arka koltuk ısıtması, kapaksız yakıt doldurma, ısıtmalı öncam özellikleri ilk kez kullanıldı. Ayrıca 400 metreye kadar aydınlatma sağlayan yeni nesil full LED IntelliLux LED matrix farların yanısıra  Head-up Display ekranla, hız, trafik işaretleri, hız limitleyici ayar hızı ve navigasyon ön camda gösteriliyor. 360 derece kuşbakışı görüntü kamerası, otomatik acil fren, Adaptif Cruise Control, şerit takip ve Aktif Motor Kaputuna gibi bir çok özellik yeni Insignia ile tüketiciye sunuluyor.