Ford Otosan 83 ülkeye yaptığı ihracatla, Avrupa ve Türkiye’nin ticari araç lideri. Pazarı ve sektörü geliştirecek ve büyütecek yöntemler bulmak üzerine çalışmalar yapılması gerektiğini belirten Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, “Bu bilgi birikimi ve başarı, mücevher değerinde ve korunması gerekiyor” dedi.  Bunların en başında ticari araç kiralamasının geldiği söyleyen Haydar Yenigün, “Ticari araç tüm dünyada kiralanabiliyor, Türkiye’de de olmalı. Ben sürece olumlu bakıyoruz ve bu konu çözülecek diye umuyoruz. Özellikle kobiler; küçük ve orta ölçekli firmalar için de maliyet düşürücü, kaynak yaratıcı bir çözüm. Bu çok iyi bir durum oluşturur, pazarda olumlu bir etki yaratır” diye konuştu.

YILSONUNDA YİNE REKOR KIRACAĞIZ


Artık insanlarla birlikte çalışan robotların bulunduğu Gölcük Fabrikası’nda kapasite artırımına gittikleri söyleyen Genel Müdür, “Custom talebi çok iyi gidiyor. Transit’teki üretim ve ihracat toplamı rekor olacak. Ford Otosan olarak, yıl sonunda kendi rekorlarımızı kıracağız. Şu anki öngörüye göre kırmış durumdayız. Üretim ve ihracatta kendi rekorumuzu kıracak, Türkiye İhracat şampiyonluğumuzu da devam ettireceğiz” dedi.

PAZAR BU YIL DA 1 MİLYON OLUR


Haydar Yenigün ayrıca “2017 yılı için sektör olumlu bir şekilde ilerliyor. Geçen 2 senedeki 1 milyonluk tempoya ulaşacağımıza inanıyoruz. Bugün, Türkiye’de 1-1.5 milyon bandında bir üretim var. Diğer taraftan Türkiye’de hala kişi başına düşen araç sayısı çok düşük. Şu an; bin kişide 160-180 arasında araç sahiplik oranı var. Yurt dışı ile kıyasladığımızda bu oranlar çok düşük” dedi

‘Otomobilde satışları artıracağız’

Geçen yıla göre otomobil satışlarımızda performansımızı yüzde 10 artırmayı öngördüklerini, markayı parlatarak istikrarlı bir büyüme hedeflediklerini belirten Ford Otosan Pazarlama, Satış ve Satış Sonrası Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yücetürk de, “Ürün portföyümüzü de güçlendirdik. 1,6 dizel motor -  otomatik şanzıman seçeneğini sunmamız önemli bir adım oldu. Ford GT, Focus RS, Fiesta ST, Mustang, Kuga, Edge gibi yeni modellerimizle ürün portföyümüzde büyük değişim yaşanıyor. Dünyada SUV'ye doğru artan bir talep var. Bunu 10 yıl önceden göremezsiniz. Ancak, bunu kim daha önce görürse, en erken piyasaya çıkarırsa, o öne geçer. Yeni Kuga ise müşterilerimiz nezdinde büyük beğeni kazandı. Şu ana kadar 450 adet satıldı. 5 bin adet hedefimize doğru ilerliyoruz” dedi.