Borusan Oto bu yıl Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti başkenti Lefkoşa’daki yeni ARCH konsepte göre baştan aşağıya yenilemenin ardından, Bodrum’da BMW satışına başladı.

borusan-oto-bodrum-1

Borusan Oto Genel Müdürü Uğur Sakarya, “2016 yılında Borusan Oto Çorlu’yu açarak Trakya bölgesine ilk adımımızı atmıştık. ARCH konseptini İstanbul Avcılar’da devreye aldık. Hemen ardından aynı konsepti Adana’da da uyguladık. Böylece, 2016 yılında Avcılar, Adana ve Çorlu ile yatırımlarımızı tamamlamış olduk.

1

Bu yılki yatırımlarımız sadece Kıbrıs ve Bodrum ile sınırlı kalmayacak. Yine bu yılsonunda en büyük yatırımımız olan Samandıra tesisimiz de hizmete vermeye başlayacak. Samandıra, toplam 140 milyon TL yatırımla hayata geçecek. Temsil ettiğimiz tüm markalarımız ve servis hizmetlerimizle Türkiye’nin en büyük otomotiv tesisi olacak. Sonuç olarak, Borusan Oto 2017 yılında toplam 250 milyon TL’lik bir yatırımın altına imza atacak. 2018 yılı yapmış olduğumuz yatırımların meyvelerini toplama dönemi olacak. Otomobil satışlarının ikinci 6 ayda daha iyi olacağını düşünüyoruz. Çünkü ilk yarı ÖTV, kur gibi gelişmelerin fiyatlarının yansıdığı ve satışların etkilendiği dönem oldu. Fiyatların biraz sindirilme süreci var piyasada. İkinci el satışlarında da bizim “Borusan çıkışlı” gibi çok güçlü bir imajımız var. Geçen yıl 13 bin 500 yeni araç satarken ikinci el satış adetimiz 6 bin 500’e yükseldi. Uzun vadede sıfır kadar ikinci el araç satmayı hedefliyoruz” dedi