Subaru Türkiye, tamamen yenilediği XV modelini, 1.6 litrelik vergi avantajlı ve düşük tüketimli motoru, simetrik sürekli dört çeker sistemi ve standart EyeSight sürüş destek teknolojisiyle 114 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sundu. Subaru Genel Müdürü Halil Karagülle, “Bu değişim ‘Dünyanın En Güvenli Otomobil Markası’ olma iddiamızda çok önemli bir adım. Kompakt Crossover segmentinin öncü modellerinden XV, ikinci neslinde SUV özelliklerini daha da arttırırken, premium segmentte bile zor rastlanan, EyeSight sürüş destek teknolojisi, X-Mode, Sürekli Simetrik Dört Çeker Sistemi, Aktif Tork Yönlendirme, gelişmiş bilgi-eğlence sistemleri gibi güvenlik ve konfor özelliklerini standart olarak sunan tek model olma özelliğini de taşıyor” dedi.

img_8581

100 ADET ÖNSİPARİŞ ALDIK


Türkiye pazarındaki konumları ile ilgili de açıklamalar yapan Subaru Genel Müdürü Halil Karagülle, “Tüm dünyada çok hızlı bir biçimde büyüyen SUV segmenti, Türkiye’de 2009 yılında yüzde 6.7 olan pazar payını 2017 yılında yüzde 17.3’e yükseltti. Bu segmentin büyümeye devam edeceğine inanıyoruz. Bu yılsonuna kadar yeni XV modelinden 300 araç gelecek. 100 adet ön sipariş almıştık. Öncelikle onların teslimatını gerçekleştireceğiz. 2018 yılı için de XV modelimizden bin adetlik bir satış öngörümüz var. 2018 yılında marka bazında da toplam satışımızı bin 700’ün üzerine çıkarmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

subaru-xv-halil-karagulle-3

STANDART SUNULAN EYESİGHT İLE JAPONYA'DA KAZA ORANI DÜŞTÜ


Yeni Subaru XV’deki EyeSight sürüş destek teknolojisi 7 özelliği bünyesinde barındırıyor. Çarpışma Önleyici Frenleme, Çarpışma Önleyici Gaz Kontrölü, Adaptif Hız Kontrolü, Şerit İhlal Uyarısı, Şeritte Kalma Asistanı, Trafikte Hareket Uyarısı ve Dengeli Sürüş Uyarısı fonksiyonlarıyla sürücünün üzerindeki yükleri azaltıyor. Yeni XV, premium segmentte bile zor rastlanan, X-Mode, Sürekli Simetrik Dört Çeker Sistemi, Aktif Tork Yönlendirme, gelişmiş bilgi-eğlence donanımları gibi güvenlik ve konfor özellikleri de standart olarak sunuyor. Ayrıca yapılan bir araştırmaya göre sadece EyeSight sisteminin getirdiği güvenlik özellikleri sayesinde Japonya’da Subaru markalı araçların kazaya karışma oranında yüzde 61 oranında azalma yaşandığı tespit edildi.

subaru-1

TEK OTOR ÜÇ DONANIM


Yeni Subaru XV, Türkiye pazarına 3 farklı donanım seçeneğiyle sunuluyor. Xtra, Xtreme ve Xclusive donanımlarına sahip olan yeni Subaru XV’nin fiyatları 114.900 TL ile 149.900 TL arasında değişiyor. Tüm Subaru XV modellerinde 1.6 litrelik Boxer benzinli motor kullanılıyor. 6200 d/d’de 114 beygir güç ve 3600 d/d’de 150 Nm tork sunan Yeni Subaru XV’nin ortalama yakıt tüketimi 6.4 lt/100 km. Tork konvertörlü Lineatronic şanzıman ve Simetrik Sürekli Dört Çeker Sistemi tüm yeni XV modellerinde standart olarak sunuluyor. Öte yandan yokuş çıkarken ve inerken direksiyon harıç tüm kontrolü ele alan X-Mode ve Aktif Tork Yönlendirme de yeni araçta standart olarak sunuluyor.