Scania, 10 yıl süren Ar-Ge çalışmaları, 2 milyar Euro yatırım, 10 milyon kilometrenin üzerinde test sürüşü ve 40 adet kamyonun kullanıldığı çarpışma testleri sonucu geliştirdiği yeni araçlarını 115 bin Euro’dan başlayan fiyatlarla Türkiye pazarına sunuyor. Doğuş Otomotiv Scania Genel Müdürü İlhami Eksin, yeni nesil Scania araçların test sürüşü etkinliğinde yaptığı açıklamada “Ağır vasıta sektöründe ihtiyaçlar, rekabet şartları ve maliyet beklentileri değişiyor. Artık standart bir araçla iş yapma dönemi sona eriyor. Bu yüzden Yeni nesil Scania’yı sadece bir araç değil, müşterilerimizin ihtiyaçlarına özel tasarlanan hizmet paketleri ile eksiksiz bir taşımacılık çözümü olarak görüyoruz” şeklinde konuştu.

YENİ MOTOR VE YENİ KABİN GELDİ


Kabin, motor, güç ve aktarma organları tamamen yenilenen yeni nesil Scania güç aktarma organlarındaki geliştirmeler ve aerodinamik çözümler sayesinde yakıt tüketimi yüzde 5 oranında düşüyor. Scania yeni araçlarıyla birlikte 13 litre, 500 bg’lik yeni motorunu da piyasaya sürüyor. Yeni motorda Euro 6 emisyon değerleri, yüzde 100 SCR sistemi ile sağlanıyor. Scania mevcut P, G ve yenilenen R kabinlerine, tamamen düz zeminli S serisi kabini de ekliyor. 24 farklı temel kabin modeli müşterilerin tercihine sunuluyor. Bunlara ek olarak yatak kısmı da 1 metreye genişletildi. Böylelikle sürücüler için konfor en üst noktaya ulaştı.

İlhami Eksin yeni ekonomik tüketim değerleri ile, “Yılda 150 bin km yol kat eden bir araç, yaklaşık 2 bin litrenin üzerinde yakıt ekonomisi sağlıyor” dedi.

2