Anneler günü öncesinde, Marmaris karayolundaki Sakar Geçidi'nde kontrolden çıkarak alt yola devrilen ve 24 kişinin öldüğü kaza Türkiye'yi yasa boğmuştu. Kazada yaralananlardan lise öğrencisi 17 yaşındaki Simge Sinur bir aylık tedavi sonunda sağlığına kavuştu. Her gün Allah'a şükrettiğini belirten Sinur, "Sevinmeli miyim, ağlamalı mıyım, üzülmeli miyim hiç bilmiyorum çok değişik duygular yaşıyorum" dedi.

Anneler Günü gezisi için İzmir'in Buca İlçesi'nden Marmaris'e doğru yola çıkan Armağan Sertbaş yönetimindeki tur midibüsü, geçen 13 Mayıs'ta, Muğla- Marmaris karayolundaki Sakar Geçidi rampalarından inerken, kontrolden çıkıp, 30 metre aşağıdaki alt yola düştü. Kazada şoför Sertbaş'ın da aralarında yer aldığı 2'si erkek, 1'i çocuk, 21'i kadın olmak üzere toplam 24 kişi yaşamını yitirdi. Yasemin Namlı Arkan, Nazime Çiçek, Duygu Sertbaş, Bircan Kıran, Fatma Ökten, 10 aylık Nehir Sertbaş, Beyzanur Hano, Cahide Güler, Bahar Sinur ve kızı Simge Sinur ise yaralı kurtuldu.

"SİMGE KALK ÖLECEĞİZ"

simge-2

Yaralılardan Simge Sinur, tedaviye alındığı hastanede sağlığına kavuştu. Doktorları, hastaneye getirildiğinde, omurga ve kaburgalarında çok sayıda kırık olduğunu, omuriliğindeki hasar yüzünden belden aşağısının tutmadığını tespit ettiklerini belirttiği Simge Sinur'un sağlık durumunun iyi olduğunu, hafta içerisinde taburcu olacağını açıkladı. En yakın arkadaşı ve iki teyzesini kaybettiği kazadan sonra tekrar sağlığına kavuşan Simge Sinur ise o acı günde yaşananlarla ilgili olarak, "Annem, iki teyzem ve en yakın arkadaşım Melisa ile ben aynı araçtaydık. Amcamın kızı ve yengem ise arkamızdan gelen araçtaydı. Ben, dalmış, uyumak üzereydim. Yakın arkadaşım Melisa ile yan yana oturuyorduk. 'Simge kalk öleceğiz. Fren patlamış uçurumdan düşeceğiz' dedi, bana. Gözlerimi açtığımda herkes panik içindeydi" dedi.

"HER GÜN ŞÜKREDİYORUM ALLAH'A"

simge-sinur

Olay anında hiç korkmadığını söyleyen Simge Sinur, "Ben hiç korkmadım, çok yavaş gidiyorduk, sağa çarpar durur diye düşünüyordum. Sonra araç birden hızlanmaya başladı. Şoför de soldan gitti. Birden virajı dönerken düştük. Yuvarlanmaya başlamıştık, taklalar attım, kapattım gözlerimi, durmasını bekledim. Durduğumuzda ayağa kalmak istedim, kalkamadım. Bacaklarımı hissetmiyordum. Herkes yerdeydi. 'Annem nerede' diye çığlıklar attım. Sonra hastaneye getirilmişim, kendime ilk geldiğimde doktor beye 'Bacaklarım felç kalacak mı' diye sormuşum. Annemle ikimizin yaşaması mucize. Sevinmeli miyim, ağlamalı mıyım, üzülmeli miyim hiç bilmiyorum, çok değişik duygular yaşıyorum. Her gün şükrediyorum Allah'a" dedi.

Anne Bahar Sinur'un hastanedeki tedavisinin de sürdüğü belirtildi.

DHA