Birçok kişi burun estetiği yaptırmak istese de çeşitli sebeplerle bu isteklerini erteliyorlar. Ameliyat sonrası oluşan morluk ve ağrılardan korkan hastalar için sürekli yeni yöntemler geliştiriliyor ve mümkün olan en kusursuz sonuç hedefleniyor.

Plastik ve Estetik Cerrahı Op. Dr. Kırdar Güney Piezo Rinoplasti denilen cerrahi ile burun estetiği olan kişilerin ameliyat sonrası daha az ağrı çektiklerini ve yüzlerinde daha az morluk ve ödem oluşmasıyla günlük yaşamlarına daha çabuk döndüklerinin altını çiziyor. Günümüzde akıl almaz bir hızla her saniye kendini yenileyen teknoloji sağlık alanına da el atarken artık birçok cerrahi müdahaleler hem hastalar hem de doktorlar açısından daha tercih edilir hale geldi. Özellikle Türkiye’de estetik ameliyatlar içerisinde burun estetiğinin açık ara ilk sırada yer aldığını düşünürsek, teknolojinin bu konuya el atmaması tabii ki mümkün değil. İşte teknoloji ile birlikte burun estetiği ameliyatı sonrası yaşanan ızdırap verici ağrılar, morarmış ve balon gibi şişmiş bir yüz tarihe karışıyor. Konusunda uzman Op. Dr. Kırdar Güney, Piezo yöntemi ile yapılan burun estetiği ameliyatları sonrası kişinin bu semptomları yok denecek kadar az yaşadığını belirterek, günlük hayata ve çalışma ortamına daha çabuk dönebildiğini açıklıyor.

piezo

BU YÖNTEMİN AVANTAJLARI NELER?

Burun estetiği ameliyatlarının daha önce burun kemiklerinin çekiç ve keski kullanılarak kesildiğini ve bunun da çevre dokuya zarar verdiği dile ifade eden Güney, “Bu yöntemin en büyük avantajı minimal travma ile kemiği kesebiliyoruz. Yani kemiği keserken herhangi bir hasar vermiyoruz ve sadece kemiği kesme etkisinden yararlanıyoruz. Ultrason kemiği keserken yumuşak doku ile karşılaştığı zaman duruyor ve çalışmıyor. Bunun avantajı kemiğin hemen arkasında bulunan bir damarın kesilme, tahrip edilme ihtimalini azaltıyor. Böylece kemiğe hasar vermeden istediğimiz düzeyde istediğimiz kalınlıkta ve kontrolde kesme işlemini gerçekleştirebiliyoruz. Açıkçası piezo ile istediğimiz yeri kalemle çizmiş gibi kesmiş oluyoruz. Çok hassas bir şekilde kesip şekillendirebildiğimiz için çok ince detayları çok kibarca verebilmek mümkün oluyor.” açıklamasını yapıyor.

AMELİYAT SONRASI KANAMA DAHA AZ

Yüksek frekanslı ultrasonik bir enerji kemiği kestiği için çevre dokuda da minimal hasar oluştuğunu söyleyen Güney, “Böylece ameliyat sonrası da kanama azalmakta. Kemikte az hasar ve daha çabuk kaynama, travmaya karşı daha dirençli bir hale gelme söz konusu. Yumuşak dokuda daha az hasar olduğu için daha az ödem demek bu da ameliyat sonrası da iyileşme sürecinin daha hızlı olması demek. Böylece de hasta daha çabuk günlük yaşantısına dönerek sosyal hayata daha çabuk karışabiliyor. Yani daha az morluk, daha az ödem. Bunlar az olunca ağrı da az oluyor. Bu da daha konforlu bir ameliyat sonrası süreci demek.” açıklamasını yapıyor.

Kemik müdahalesi gerektiren her burun estetiğinde ve 18 yaş üstü kadın - erkek herkese uygulanabilen piezo yöntemi ameliyat süresini de yaklaşık 30 dakika kısaltıyor. Bu da daha az anestezi daha az ilaç demek. Tüm bu ayrıntılar da kişinin daha çabuk toparlanmasını sağlıyor.