"Ömrü uzatıyor, kanserden koruyor, kalp krizi riskini azaltıyor" denildi ancak İngiltere'de yapılan bu araştırma bunu söylemiyor. Bu araştırmaya göre aspirin yılda 3 binden fazla kişinin ölümüne neden oluyor.

The Daily Telegraph'de yer alan habere göre, her gün bir aspirin almak yılda 3 binden fazla kişinin ölümüne yol açıyor. Her gün aspirin kullanmanın ölümcül kanamalara sebebiyet verdiğini ortaya koyan araştırma şimdiye kadar söylenenlerin tam tersini ortaya koymuş oldu. İngiltere'de yaşlıların yüzde 40'ının kalp krizi ve felç riskini azaltmak için her gün bir aspirin kullandığı ve Oxford Üniversitesi bilim insanlarının araştırmasının da 75 yaşından büyük insanlarda bu ölümcül kanama ihtimalinin 10 katına kadar yükseldiğini gösteriyor.

Ancak bilim insanları daha önce kalp krizi veya felç geçirmiş insanların aspirin kullanmaya devam etmesini tavsiye ederken buna karşı kanama ihtimalini azaltan başka ilaçlar da almalarını söylüyor. Uzmanlar ayrıca aspirin kullanmaya başlayacak veya bırakacak insanların önce bir doktora danışması gerektiğini söylüyor.