Eğer kasabınızın sürekli müşterisi haline geldiyseniz,  size vereceğimiz birkaç yöntemle sağlığınıza uygun etler seçebilmeniz mümkün olacaktır. İşte sizler için hazırladığımız et seçerken dikkat edilmesi gereken birkaç önemli unsur…

shutterstock_530616670-custom

Rengine dikkat edin!


Her hayvanın et rengi farklı olur. Hayvanın vücudundaki kısımlara göre de et rengi farklılık gösterebilir. Kırmızı et alırken düşülen en önemli yanılgı koyu renk alan etin çok beklemiş olması inancıdır.

shutterstock_371836819-custom

Etin bekletilmiş olup olmadığını anlamak için üzerinde yer alan koyu halkalara dikkat etmek gerekir. Eğer etin renginde koyu mor halkalar oluşmamışsa o et taze anlamına gelir.

shutterstock_360758432-custom

Hijyen ortamı önemli


Et alınırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biriside hijyenik ortamın olmasıdır. Hijyenik olmayan ortamlarda üretilen etlerde bakteri oluşumu ve küf kaçınılmazdır.

shutterstock_550669381-custom

Her ette olduğu gibi kırmızı ette de genel olarak kapalı alanlarda bekletilen ve ambalajlı etleri almaya özen göstermeniz gerekir.

shutterstock_243716425-custom

Dağılmayan ve sıkı duran etleri tercih edin


Dokusunda mermer deseni olan ve dokununca sıkı duran etleri tercih etmeye özen gösterin.

shutterstock_112061309-custom