Dünyanın en önemli üniversitelerinden biri olan İskoçya’daki Glasgow Üniversitesi, sakızın beyni koruduğunu tespit etti. Sakız çiğnemek beyne giden kan miktarını artırıyor. Bu durum beyindeki hücrelerin iletişimini hızlandırarak Alzheimer’a yakalanma riskini yüzde 9 oranında düşürüyor.

[old_news_related_template title="Sakız çiğnemenin faydaları" desc="Çoğumuzun her gün en az 1 tane çiğnediği sakızın ne faydaları var bir bilseniz! İşte sakızın faydaları..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/04/880-sakiz.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/sakiz-cignemenin-faydalari/"]

[old_news_related_template title="Deniz ürünleri Alzheimer riskini azaltıyor" desc="İngiliz araştırmacılar, deniz mahsüllerindeki B12 vitamininin Alzheimer'a yakalanma riskini düşürdüğünü açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/05/deniz-urunleri.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/saglik/deniz-urunleri-alzheimer-riskini-azaltiyor-1841965/"]