Türk Kalp Damar Cerrahisi Derneği (TKDCD) 15. Genel Kurulu'nu 9 Nisan 2017 tarihinde, Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirdi. 2017- 2019 yılları arasında Prof. Dr. Ahmet Rüçhan Akar başkanlığında görev yapacak yeni yönetim kurulu da bu genel kurulda seçilmiş oldu.
Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği yeni başkanı Prof. Dr. Ahmet Rüçhan Akar'a önümüzdeki dönemdeki hedeflerini ve yapmayı planladıklarını sorduk. Karşımızda sağlık sektörü, kap sağlığı ve insanlar için son derce duyarlı bir Başkan'la karşılaştık.

Rüçhan Akar derneğin yeni vizyonunu gönül açıklığıyla anlatırken en önemli vurgu "çözüm üretmeye odaklı" bir dönem yaşanacağı ve devralınan bayrağın daha iyi noktalara gelmesine gösterecekleri gayret oldu.

İşte Rüçhan Akar'ın TKDCD'nin yeni vizyonuna dair söyledikleri:

“Genel kurulumuzda yeni dönem Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu seçimlerini değerli meslektaşlarımın katılım ve katkılarıyla barış, anlayış ve demokratik ilkeler çerçevesinde tamamladık.
29 Haziran 1988 tarihinde kurulan derneğimiz, her bir üyesi sayesinde büyük özveri ve emekle 30. yılına ulaşmak üzere. Genel Kurulumuza katılan tüm üyelerimize, derneğimize sahip çıktıkları ve kendilerini temsilen bizleri seçtiğiniz için şükranlarımızı sunuyoruz.
Seçim sonrası ilk yönetim kurulumuzu aynı gün gerçekleştirerek pek çok projeyi hayata geçirmeyi planladık.
30. yılımızda, hep birlikte daha iyi hizmet ve mesleki koşullar için mücadele etmek üzere, şartlar ne olursa olsun asla şikayet etmeyeceğiz ve mutlak çözümler üretmeye çalışacağız.
İnanıyoruz ki bilim ve akıl yolunda ancak tüm meslektaşlarımızla beraber güçlüyüz.
Etik değerler çerçevesinde, kurumsal hafızamızı koruyarak, vefayla, şeffaflıkla, çağdaşlıkla, çoğulcu ekip anlayışı ile ve başta özlük haklarımızda adaleti bulmak, ülkemize ve meslektaşlarımıza hizmet etmek üzere bu dönemde çalışmak en önemli hedefimiz.”

TKDCD BAŞKANI RÜÇHAN AKAR

Prof. Dr. Ahmet Rüçhan Akar kimdir?

25.11.1963 Afyonkarahisar doğumludur. Ortaokul ve lise öğrenimini Türk Eğitim Derneği Ankara Kolejinde, temel tıp eğitimini Eylül 1982-Temmuz 1987 tarihleri arasında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamlamıştır. Genel Cerrahi uzmanlık eğitimini Ankara Numune Hastanesinde tamamlayarak Eylül 1992’de Genel Cerrahi Uzmanı olmuştur.

İngiltere’de, Ekim 1992-Mayıs 2001 tarihleri arasında Kalp, Göğüs ve Vasküler Cerrahisi eğitimlerini Royal Aberdeen Sick Children’s hastanesi (Aberdeen), Hammersmith hastanesi (Londra), Western Infirmary (Glasgow), Northern General hastanesi (Sheffield), ve Glenfield hastanelerinde (Leicester) tamamlamıştır. İngiltere’de Kalp ve Toraks Cerrahisinde konsültan hekim olarak çalışmaya hak kazanmıştır. Aynı yıl Türkiye’ye dönerek Ekim 2001’de Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde Kalp ve Damar Cerrahisi uzmanlık sınavını geçerek aynı anabilim dalında uzman hekim olarak çalışmaya başlamıştır. 22.04.2004 tarihinde doçentlik sınavında başarılı olarak Kalp ve Damar Cerrahisinde doçentlik ünvanı verilmiştir. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi, Bilgi İşlem Merkezi koordinatörü ve Cebeci Hastaneleri başhekim yardımcısı görevlerini 2008-2009 yıllarında sürdürmüştür. Halen Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisinde öğretim üyesi, Ankara Üniversitesi Transplantasyon Mesul Müdürü ve Kalp Nakli Sorumlusu, Ankara Üniversitesi Cebeci Hastaneleri Başhekim Yardımcılığı, Ankara Üniversitesi Kök Hücre Enstitüsünde Müdür Yardımcılığı ve Ankara Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) değerlendirme kurulunda başkanlık görevlerini sürdürmektedir.