Ünlü beyin cerrahı Prof. Dr. Madjid Samii, İtalyan cerrah Prof. Dr. Sergio Canavero ve ekibinin gerçekleştirmeyi planladığı 'kafa nakli operasyonu' ile ilgili değerlendirmesini, dünya kamuoyuna ilk kez SÖZCÜ GAZETESİ aracılığı ile duyurdu.

ADINA ÖDÜL VERİLİYOR

madjid-samii 'Madjid Samii Şeref Madalyası' ödülü, 2011 yılından beri her iki yılda bir, beyin ve sinir cerrahisi alanında üstün hizmetler veren cerrahlara takdim ediliyor.


Dünyanın her yerinden binlerce beyin cerrahını temsil eden Dünya Beyin ve Sinir Cerrahisi Dernekleri Federasyonu (World Federation of Neurosurgical Societies), Prof. Dr. Madjid Samii'yi onursal başkan ve baş danışman olarak seçti. Federasyon ayrıca, beyin ve sinir cerrahisine olan katkıları nedeniyle Prof. Dr. Madjid Samii'nin adını taşıyan bir ödül de veriyor. 'Madjid Samii Şeref Madalyası' ödülü, 2011 yılından beri her iki yılda bir, beyin ve sinir cerrahisi alanında üstün hizmetler veren cerrahlara takdim ediliyor.

Bugüne kadar binlerce beyin cerrahı yetiştiren Prof. Dr. Madjid Samii, geçtiğimiz hafta Üsküdar Üniversitesi'nin davetiyle İstanbul'a geldi. Üniversite tarafından kendisine Fahri Doktora Ünvanı verilen Prof. Dr. Samii, NP İstanbul Beyin Hastanesi'nde gerçekleştirilen törende beyin cerrahisinin geldiği noktaya dair bilgilerini meslektaşlarıyla paylaştı.

KAFA NAKLİ MÜMKÜN MÜ, YAPILMALI MI?

Prof. Dr. Sergio Canavero'nun bundan sonraki hedefi en geç üç yıl içerisinde 'dünyanın ilk beyin naklini' gerçekleştirmek. Prof. Dr. Sergio Canavero'nun bundan sonraki hedefi en geç üç yıl içerisinde 'dünyanın ilk beyin naklini' gerçekleştirmek.


Dünyanın ilk kafa nakli operasyonunu gerçekleştirecek olan Prof. Dr. Sergio Canavero, nisan ayında www.oom.com sitesinde operasyonla ilgili yeni ayrıntılar paylaştı. Prof. Dr. Canavero ameliyatın, daha önce duyurulduğu gibi Rus vatandaşı Valery Spiridonov'a yapılmayacağını, birkaç Çinli aday arasından seçilecek olan bir hastaya yapılacağını açıkladı.

Prof. Dr. Canavero aynı zamanda operasyonun on ay içerisinde yapmayı hedeflediklerini ve işlemin Çin'de gerçekleştirileceğinin kesinleştiğini söyledi. Canavero'nun ameliyat Çin'de yapılacağı için Spiridonov'a yapmaktan vazgeçtiği söyleniyor. Kafa nakli operasyonunda Frankenstein'dan ilham aldığını belirten İtalyan cerrahın bundan sonraki hedefi ise en geç üç yıl içerisinde 'dünyanın ilk beyin naklini' gerçekleştirmek.