Bir teknoloji firması aile üyelerinin birbirine duyduğu özlemi, ticari bir fırsata dönüştürerek yeni bir robot geliştirdi. Bu yeni tasarımlı robot Ohmni, kişilerin normal görüntülü konuşmalarını daha doğal bir şekilde olmasını sağlayacak bir ev robotu olarak piyasaya sürüldü. Kullanıcılar robotu kontrol edebiliyor ve evde dolaşmasını sağlayabiliyor.

Robotlara kendini tamir edebilen Grafen ile yapay deri mümkün

Ohmni'yi kullanmak ise oldukça basit, açmak için düğmesine basıp kablosuz ağınıza bağlayın. Ailenizi ve arkadaşlarınızı Google veya Facebook üzerinden davet ettikten sonra robotu kontrol etmek için tarayıcılardan birini kullanın.  Ohmni ile evde dolaşmak Mac veya Android cihazlarına indirdiğiniz kumanda ile daha da kolaylaşıyor.

OhmniLabs'ın Ceo'su Thuc Vu bugün ailelerin kıtalar arası uzaklıkta ayrı yaşarken zorlandıkları iletişimin üzerinde duruyor ve insanlara iletişim kurmanın ötesinde aynı zamanda birlikte hareket edebilecekleri bir robot ürettiklerini açıkladı.Kendi ailesi ile olan iletiiminde de Ohmni 'yi kullandığını söyleyen Vu, Vietnam'da yaşayan büyük annesi ile ohmni üzerinden daha doğal bir iletişim sürdürdüklerini söyledi.
Kolay taşınabilmek için hafif tasarlanan Ohmni'nin için kendini şarj ederken otomatik kilitleme ve ekranı sabitleyen parçasını hareket ettirme gibi özellikleri de bulunuyor.

[old_news_related_template title="İşlerimizi elimizden alacak robotların inanılmaz görüntüleri!" desc="STO Express firması depolarında robotlar çalıştırıyor. Shadong Eyaleti, Linyi şehrinde bulunan depoda, 300 kargo ayırma robotu saatte 20 bin günde ise 200 bin paket üzerinde işlem gerçekleştirebiliyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/04/kargo-robotlari.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/islerimizi-elimizden-alacak-robotlarin-inanilmaz-goruntuleri-1791101/"]