Şimdiye kadar “akıllı gözlük” diye piyasaya sunulan tüm aksesuarlar, aslında bir akıllı telefona kablosuz şekilde bağlı ekran eklenmiş birer normal gözlük. Ya akıllı telefona ihtiyaç duymadan çalışan, Android işletim sistemi becerilerine sahip, işlemcisi ve tüm çipleri kendi içinde bir akıllı gözlük mümkün olsaydı? İşte Osterhout Design Group (ODG) firması bunu gerçekleştiriyor.

Kameralı Snapchat gözlükleri ile canlı yayınlanan ilk ameliyat

ODG firmasının geliştirdiği R-8 model gözlük, içindeki işlemcisi, belleği ve ekranı ile kendi başına mini bir bilgisayar gibi çalışıyor. Gözlüğün elektronik aksamı pek etkileyici: Qualcomm Snapdragon 835 işlemci, 6GB bellek, 128GB depo alanı, çift 1080p Stereoscopic ekranlı yarı şeffaf camlar, 802.11ac Wi-Fi, Bluetooth 5.1, GPS, 13MP otofokus kamera (4K @ 60fps), ışık/nem/yükseklik sensörleri, mikrofon, stereo hoparlör ve USB Type-C dış bağlantı.

Sadece 156 gram ağırlığa sahip akıllı gözlük, Android 7.0 Nougat üzerinde oluşturulmuş ReticleOS ismindeki özel bir mobil işletim sistemi kullanıyor. Akıllı telefonlardaki dokunmatik arayüzün yerini, Bluetooth ile gözlüğe bağlı bir işaretleme yüzüğü alıyor. Bu yüzük ile tıklama, parmak kaydırma ve sanal klavye kullanmak mümkün. Gözlüğün ekranlarındaki görüntü alanı ile 3 metre mesafeden 90” boyutunda HDTV izler gibi kaliteli bir ekran görüntüsü alınabiliyor.

R-8 akıllı gözlüğün artırılmış gerçeklikten sanal gerçekliğe, sanal ekranda film izlemeden online eğitime kadar çok farklı alanlarda kullanılması hedefleniyor. ODG firması bu gözlüğü finalize edip piyasaya sürebilmek için 58 milyon dolarlık bir yatırım da sağlamış. Gözlüklerin 2017’nin sonuna doğru, ilk olarak Çin’deki 40 bin mağazada satışa sunulması planlanıyor.

[old_news_related_template title="Bu bir ilk: Akıllı prezervatif üretildi!" desc="iCon olarak adlandırılan dünyanın ilk akıllı prezervatifi duyuruldu. Akıllı prezervatif ne işe yarayacak?" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/01/seks-yasalari-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/bu-bir-ilk-akilli-prezervatif-uretildi-1713457/"]