Akvaryum camlarını temizlemekten sıkıldınız mı? Çok sevdiğiniz balıklarınız ne yapıyor acaba diye gün boyu dert mi ediyorsunuz? Robotları seviyor musunuz? Eğer bunların üçüne de evet yanıtı verdiyseniz, size akvaryum robotu Moai’yi öneriyoruz. Akvaryum camına şarj ünitesini ve kendisini monte ettikten sonra, akıllı telefon uygulaması ile Moai’yi aktive edin ve bırakın işini yapsın.

sozcu-akvaryum-robotu-moai-2

Moai camda otomatik olarak gezinip temizlik yapıyor ve balıklarınızın canlı videolarını izlemeniz için internete yüklüyor. İsterseniz 1080P çözünürlükteki kamera ile HD video veya zaman atlamalı fotolar çekebilirsiniz. Kameranın 120 derecelik açısı geniş görüntüler yakalamayı sağlıyor. Çektiğiniz video ve fotoları arkadaşlarınızla paylaşmanız bile mümkün. Robotun şarjı bittiğinde, kendi kendine köşedeki şarj istasyonuna gidip bataryasını doldurmakta.

Teleskopik parçalı kurtarıcı robotlar geliyor

Moai’nin akvaryumun dışındaki modülü gerekli tüm elektronik, mekanik parçaları ve video kamerayı içermekte. Akvaryumun içindeki parça ise temizlik modülünü. İki parça birbirine neodymium mıknatıslarla tutturuluyor ve asla düşmüyor. Robot camda gezinirken ultrasonik dalgalar ile yolunu buluyor. Eğer isterseniz akıllı telefon uygulamasından özellikle temizlemesini istediğiniz yerleri işaretleyin ve akvaryumunuz yosunlardan kurtulsun, hep temiz kalsın. Moai’yi şu anda devam etmekte olan bir Kickstarter kitlesel fonlama kampanyası ile önsipariş edebilirsiniz.