Dailymail'de yer alan habere göre Araştırma grubu , iklim dostu yakıtlar üretmenin yeni yollarını aydınlatmaya yardımcı olacağını belirtiyor. 20x20 santimetre gibi büyük ölçülere sahip ksenon kısa-arklı lambalarını tek tek bir enerji alım noktasına odaklayacak olan Alman Havacılık ve Uzay Merkezi'nde görevli bilim insanları, bu sayede, doğal koşullarda aynı ebatlı yüzey üzerindeki güneş radyasyonu miktarının 10.000 katını üretebilecekler.

yapay-gunes-2

Deneyin 4 saatli çalışması ise dört kişilik bir hanenin 1 yıllık elektrik enerjisi anlamına geliyor. Fırın benzeri koşullarda üretilen enerji ise 3.000 dereceye kadar (5.432 Fahrenheit) sıcaklığa ulaşıyor.

Ekibin araştırmalarının bir alanı, uçaklar için suni yakıt üretmek için ilk adım olan hidrojenin verimli bir şekilde nasıl üretileceği üzerine odaklanacak. Profesör Hoffschmidt, "Eğer uçak ve arabalarda CO2 içermeyen akıtlkullanmak istiyorsak, milyarlarca ton hidrojene ihtiyaç duyarız. İklim değişikliği hızlanıyor, bizim de inovasyonu hızlandırmamıza ihtiyaç var." dedi.

Çeviri: Reha BAŞOĞUL

[old_news_related_template title="Dünyanın en büyük teleskopu Çin'de" desc="Çin'de dünya dışı yaşamı ve uzayı keşfetmek için dünyanın en büyük radyo teleskobu kuruldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/10/teleskop.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/teknoloji/dunyanin-en-buyuk-teleskopu-cinde-1427253/"]