Alman devlet demiryolları kurumu Deutsche Bahn (DB), geçtiğimiz hafta Nuremberg’de bir duyuru yaptı. Bu duyuruyu takip eden sergi ise, ülkenin gelecekteki trenlerinin nasıl görüneceğini anlatan fütüristik bir örnek oldu. Bu sergide halk Deutsche Bahn’ın ‘Ideenzug’ adını verdiği ve gelecekte trenlerde bulunacağını öngördüğü servisleri birebir yaşama şansı yakaladı.

Saatte 4 bin kilometre hız yapacak uçan tren: T-Flight

‘Ideenzug’ kelimesi “mükemmel tren” diye çevirilebilir. Bu tren konseptinde yok yok. Konsepte bakılırsa, insanları toplu taşımaya daha fazla özendirebilmek için trenler çok farklı hizmetler ve eğlenceler barındıracak. Mesela trende egzersiz yapmak isteyenler için spor salonu ekipmanları, canı sıkılanlara video oyunları ve küçük sinema salonları, yol boyunca çalışması gerekenlere küçük ofisler bulunacak. Çocukları ile seyahat edenler, onları rahatça serbest bırakabilecekleri özel oyun alanlarından faydalanacaklar.

sozcu-almanya-futuristik-tren-konsepti-3

DB firması yolculara gelecekte çok farklı ve özelleşmiş bir deneyim sunmak için yola çıktıklarını açıklıyor. Hedefleri ise vatandaşların tren yolculuklarından maksimum keyif alabilmesi, böylece bireysel taşıma yöntemlerinden uzaklaşmayı kendilerinin tercih etmesi. Dijital teknolojilerden ve ergonomik mekanlardan maksimum faydalanacak trenler, insanları evlerinde gibi hissettirecek.
[old_news_related_template title="Robot olmamıza bir adım daha: Çip takılan yaralar iyileşiyor!" desc="Teknoloji ilerliyor yavaş yavaş insanlar robotlaşıyor. Amerikalı bilim adamları geliştirdikleri nanoçip ile vücut üzerinde oluşan yaraları iyileştirmeyi başardı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/son-dakika-teknoloji-cipler-iyilestirecek.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/robot-olmamiza-bir-adim-daha-cip-takilan-yaralar-iyilesiyor-en-son-teknoloji-haberleri-1964781/"]