iPhone X, geçtiğimiz aylarda Face ID ve OLED ekran gibi çarpıcı özelliklerle tüketicilere sunuldu. Touch ID'nin ortadan kaldırılıp yerine yalnızca Face ID'nin yer verildiği ve ilk OLED ekranlı iPhone olma özelliği taşımasıyla dikkat çeken iPhone X, Apple'ın yetkili ağzının söylediğine göre ilk etapta neredeyse imkansızmış. Schiller bu özelliğin aslında tamamen imkansız göründüğünü söylüyor.

Apple Kıdemli Başkan Yardımcısı Phil Schiller, verdiği röportajda iPhone X hakkında içindekileri döktü. iPhone X'in ilk etapta düşüncesinin bile imkansız olduğunu söyleyen Schiller, özellikle Face ID'nin çalışma mantığının pratiğe dökülmesinde uzunca bir süre çalıştıklarını söyledi. Bu zorlu süreç içerisinde ise ekip olarak Face ID'ye güvenmekten ise hiç vazgeçmediklerini belirtti.

[old_news_related_template title="iOS 11.2.1 güncellemesi yayınlandı! Hangi iPhone modelleri güncelleme alacak? İşte yeni özellikler..." desc="Apple, iPhone modellerine bir güncelleme daha yayınladı. iOS 11.2.1 güncellemesi ile yaşanan sorunlar çözülecek mi? Hangi iPhone modelleri güncelleme alacak? İşte iOS 11.2.1 güncellemesi gelen yeni özellikler..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/ios-11-guncelleme-nasil-yapilir.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/ios-11-2-1-guncellemesi-yayinlandi-hangi-iphone-modelleri-guncelleme-alacak-iste-yeni-ozellikler-2131056/"]

Touch ID'yi ortadan kaldırmak ve yerine yeni bir standart getirme kararı için oldukça "heyecanlı bir yenilik" diyen Schiller, kullanıcıların da kısa zaman içinde bu değişikliğe adapte olabileceğini söyledi. "Fakat elbette Apple olarak Touch ID'yi değiştirmeye karar vermenin küçük bir hamle olmadığını biliyorduk," diyen Schiller, Face ID'yi insanların seveceklerine ve zamanla daha büyük bir potansiyel kazanabileceğine inandığını söyledi.