2009 yapımı Avatar filmi sinemalarda gösterime girdiği zaman, herkes üç boyutlu filmlerin nasıl yapılması gerektiğine şahit olmuştu. Sinema tarihinin en görkemli ve etkileyici filmlerinden biri ve 237 milyon dolarlık büteçine rağmen dünya çapında 2,8 milyar dolar gişe yaptı. İşte Disney firması da, “dünyanın en yüksek gişe hasılatı” ünvanına sahip bu filmin fantastik dünyası Pandora’yı bir eğlence parkı olarak hayranlarına sunuyor.

Artırılmış Gerçeklik teknolojisi oyunculara da yarıyor, cerrahlara da

Dünyaca ünlü yönetmen James Cameron’un hayal gücünden çıkan uzaylı gezegeni Pandora, aşina olmadığımız bitkilere, ağaçlar, canlılara ve doğal yaşama sahip. 48 bin metrekarelik park da bu müthiş dünyayı ayaklarımızın altına seriyor. Parkın yapımı 6 yıl sürmüş ve Pandora gezegeninin filmde görmediğimiz bir yerini konu alıyor.
ABD’deki Walt Disney World Resort tesisinde yer alan eğlence parkı bu hafta ziyaretçilere açılmış. Ziyaretçiler hayali Mo’ar Vadisi’ndeki ışıklı ağaçları, uçan dağları ve fantastik ormanları gezebiliyorlar. Mistik mağaralar, karanlık bir Na’vi nehrinde yolculuk ve bir uzaylı Na’vi şamanıyla karşılaşma da bu deneyimin parçaları. Ayrıca filmde insanların Pandora gezegeninde kurduğu üssün bir kısmı da parkta gerçeğe çevrilmiş.

sozcu-avatar-pandora-eglence-parki-5

Parkın en etkileyici noktalarından biri de, filmdeki uçan yaratıkların üzerindeymiş hissini yaşatan üç boyutlu uçuş simülatörü olsa gerek. Motorsiklet benzeri hareketli bir eyere oturup, önünüzdeki dev ekrandaki çevresel video ile kendinizi Avatar’ın dünyasında bulmanız işten bile değil.