Vizyoner girişimci Elon Musk’ın kurduğu SpaceX, Ay’ın etrafında sivil yolcu gezdiren ilk firma olmak istiyor. Bunun için roket hazırlıklarına devam eden firma önemli bir dönüm noktasına yaklaşıyor. Şahsi Twitter hesabında Tesla, SpaceX ve diğer kurduğu tüm şirketlerle ilgili çeşitli bilgiler veren Musk, bir takipçisinin sorusu üzerine önemli bir tarih verdi.

Falcon Heavy’nin ilk motor testi Mayıs ayında başarıyla gerçekleşti

Musk’ın takipçisi “Elon lütfen Falcon Heavy’nin ne zaman fırlatılacağını söyler misin?” diye soruyor. Musk da buna cevap olarak “Tüm Falcon Heavy merkez üniteleri 2-3 ay içinde Cape Canaveral’da olacak, fırlatma ise bundan bir ay sonra gerçekleşebilir” diye cevap veriyor. Falcon Heavy roketi, insanlı görev kapsüllerini yörüngeye ve Ay’a gönderecek araç olacak.

sozcu-aya-insan-goturecek-roket-2

Falcon Heavy isimli roket fırlatıldığı zaman dünya üzerineki en güçlü uzay aracı olacak. 54 ton yük taşıyabilecek olan roket, hem insan hem de kargo yüklerini yörüngedeki Uluslararası Uzay Üssü’ne götürecek. 2018’de ise Musk’ın firması Ay’ın etrafında gezip geri gelecek ilk sivil astronotlu turist seyahatini gerçeklştirmek niyetinde. Bu seyahat yaklaşık 6-7 gün kadar sürecek.
Falcon Heavy’nin en iddialı görevi ise, 2025-2030 civarında yapılması planlanan insanlı Mars görevi için kargoları ve astronotları uzaya taşımak olacak.

[old_news_related_template title="NASA'dan çok önemli açıklama: Uzayda yaşamı keşfetme eşiğindeyiz" desc="NASA, insanoğlunun uzayda yaşamın olup olmadığına ilişkin tarihi bir açıklamada bulundu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/04/basliksiz-1-kurtarildi-9.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/nasadan-cok-onemli-aciklama-uzayda-yasami-kesfetme-esigindeyiz-1817819/"]

[old_news_related_template title="Paralel evrenin kanıtı bulundu mu? Uzaydaki 'Soğuk Leke', kendi gerçekliğine sahip alternatif dünyaların kapısını aralıyor" desc="Yeni ortaya konan teoriye göre, 13,8 milyar yıl önce evrenimizle çarpışan başka bir evren uzayı yerçekimiyle çarpıttı ve bu da uzayda Soğuk Leke adı verilen kalıcı yara izini bıraktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/05/paralel-evren-kapak.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/paralel-evrenin-kaniti-bulundu-mu-uzaydaki-soguk-leke-kendi-gercekligine-sahip-alternatif-dunyalarin-kapisini-araliyor-1856820/"]