‘U-Boat Worx’ firması en küçüğünden en büyüğüne kadar çok çeşitli modellerde kişisel denizaltılar tasarlayan bir firma. İster 2 kişilik, ister 11 kişilik olsun, firma bu alandaki en iyi ürünleri müşterilerine sunmak için uğraşıyor. Piyasaya sürdükleri Cruise Sub 5-1700 modeli de, dünyanın en derine dalabilen kişisel denizaltı aracı olarak kabul görmekte. Cruise Sub serisineki tüm araçlar gibi, bu model de hem turistik hem de keşif amaçları için ideal.

Akıllı insansız gemiler yakın gelecekte denize iniyor

Cruise Sub 5-1700 modeli adından da anlaşılacağı gibi 1.700 metre derinliğe dalabiliyor. Denizaltının iki yanındaki süper dayanıklı akrilik gözlem küreleri sayesinde yolcular denizlerin altındaki dünyanın her türlü ayrıntısını kolayca görebilmekte. Araç 16 ton ağırlığında, su altında saatte 5,5 kilometre hızla gidebiliyor ve 62kWh’lık batarya seti ile gerekirse su altında 18 saat kalma özelliğine sahip. Bu batarya kapasitesinin benzer kişisel sualtı araçlarından iki kat daha fazla güce sahip olduğu belirtilmekte.

sozcu-en-derine-dalan-kisisel-denizalti-3

Tasarımcı firma sattığı her kişisel denizaltı ile birlikte bir de ileri seviye politluk eğitim kursu veriyor. Ayrıca eğer isterlerse yolcular pilotun gözlemi altında, uzaktan kumanda ile aracı sınırlı şekilde kullanabiliyorlar da. Eğer belirlenmiş derinliğin altına inilmeye çalışılırsa, aracın güvenlik sistemi devreye giriyor ve onaylı derinliğe kadar kendi kendine yükseliyor. Keşif görevleri için denizaltıya çeşitli araçlar ve kollar da takılması mümkün.

[old_news_related_template title="Geleceğin denizaltıları inanılmaz şekillerde olacak!" desc="Şu anda bilim kurgu filmlerinden fırlamış gibi duran tasarımları, gelecekte denizlerde görüyor olabiliriz..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/sozcu-gelecegin-denizaltilari-balik-seklinde-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/gelecegin-denizaltilari-inanilmaz-sekillerde-olacak-1999698/"]