Şubat başında Apple firmasının, Amazon’un streaming yayın yapan Fire TV cihazından sorumlu eski müdürü Timothy D. Twerdhal’ı işe aldığı açıklanmıştı. Şimdi de dünya çapında popüler video streaming cihazı Apple TV’nin yeni sürümü ile ilgili bir haber geldi. Apple TV’nin “J105” kodlu beşinci nesil cihazı 4K çözünürlük destekleyecek.

İlgili haber: Apple yeni saatinde bataryayı kordona mı taşıyor?

Şu anda cihazın testlerinin devam etmekte olduğu bilgisi, Apple’a yakın kaynaklar tarafından açıklanmış. 2016 itibarı ile tüm dünyada 4K çözünürlük destekleyen televizyonların yükselişi ile beraber sadece Apple değil, tüm rakipleri de 4K desteklemeye başladılar. Şu anda Amazon (Fire TV), Roku (Ultra 4K), Google (Chromecast Ultra) ve Nvidia (Shield TV) 4K çözünürlük sunan benzer video cihazları satıyorlar.

Beşinci nesil Apple TV cihazının 4K desteği dışında, televizyonda daha canlı renkler görüntülenmesini sağlayan yeni bir renk ayar özelliğine sahip olacağı da sızdırılan bilgiler arasında. Ama yeni cihazın HDR (High Dynamic Range) özelliğini sunup sunmayacağı belli değil. Apple’un yeni ürünü bu senenin ilk yarısında piyasaya süreceği tahmin ediliyor.

[old_news_related_template title="Apple ekranları Samsung’a emanet!" desc="Apple'ın 2017 Eylül ayında hangi telefonu tanıtacağı büyük bir merak konusu olmuş durumda. Normal şartlar altında hepimizin beklentisi iPhone 7s olurdu ama normal şartların çok uzağındayız. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/12/iphone-kod.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/apple-ekranlari-samsunga-emanet-1678982/"]