Fransız kökenli mobilite firması Weebot piyasaya sürdüğü elektrikli bisikletler, scooter motorlar ve kaykaylarla biliniyor. Firmanın son ürünü olan Weebot Aero ise katlanabilme özelliği ve pedal çevirmeden kullanılabilmesi ile dikkat çekti. Aero 70 kilometrelik uzun menziliyle de elektrikli bir bisiklet ve küçük bir motorsiklet arasında gezinen ilginç bir araç.

Elektrikli araba satışları 2040’da benzinlileri geçecek

Weebot Aero küçük alanlarda bile depolanabilecek, kolay kullanımlı ve pratik bir alet. Büyük bir bisiklet istemeyenler katlanabilmesini, pedal çevirmek istemeyenler ise 250W ve 500W’lık motorlu versiyonlarını pek sevecekler. 250W elektrikli motor sizi saatte 25 km hıza, 500W motor ise 35 km hıza çıkartabiliyor.
Aero’nun ağırlığı sadece 22 kilogram ama 150 kilograma kadar yük taşıyabiliyor. Katlayıp büyükçe bir çanta boyutuna getirmek ise 3-4 saniye alıyor. Ayrıca katladığınızda iki küçük lastiği olan bir parça sayesinde çekerek de götürebiliyorsunuz. Üzerindeki LCD ekran ile hızı, ne kadar şarj kaldığını ve gidebileceğiniz mesafeyi görmek mümkün.
Bu sevimli ve pratik elektrikli bisikleti daha piyasaya çıkmadan önsipariş edebiliyorsunuz. Resmi sitesinde 250W’lık model için 999 Euro, 500W’lık model için ise 1.099 Euro fiyat verilmiş. İki model de aynı mesafede menzile sahip. Aero’nun bu senenin Ağustos ayı civarında üretimden çıkması bekleniyor. Ama piyasaya çıktığında fiyatları önsipariş fiyatlarının iki katı olacak. Yani eğer ilginizi çektiyse acele etmenizi öneririz.

[old_news_related_template title="Drone bisikletçiyi taklaya getirdi" desc="Sacramento'daki bisiklet yarışı sırasında bisikletçinin üzerine düşen drone büyük bir kazaya sebep oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/05/bisiklet1-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/drone-bisikletciyi-taklaya-getirdi-1839076/"]