Dimension Plus isminde bir firma, dünyanın en ünlü çikolatalı kurabiyelerini birer plağa çevirmeyi başarmış. ‘Oreo Vinyl’ projesi ile özel satışa çıkacak paketlerde, markanın tema şarkısı farklı sanatçılar tarafından seslendirilmiş ve kaydedilmiş. Tasarım firması da bu müzikleri aynı plaklara müzik kaydedilen teknik ile kurabiyelere aktarmış.

Yeni mobil işletim sistemi Android O sonbaharda kullanıma açılıyor

Bu teknikte kurabiyelerin üzerine yuvarlak hatlar boyunca girintiler ve çıkıntılar basılıyor. Pikapların plakların üzerindeki yivlerdeki girinti çıkıntıları okuması gibi, portatif ve kartondan üretilmiş çok basit bir pikap da bu kurabiyelerin üzerindeki yivleri okuyor.

sozcu-muzik-calan-kurabiye-2

Kurabiyelerin üzerine müzik kaydedilecek girinti çıkıntılar ise bir lazer baskı makinesi ile oluşturuluyor. Bu proje Tayvan’daki Golden Pin Tasarım Ödülleri’nde ‘Görsel İletişim Tasarımı Ödülü’ de almış.

[old_news_related_template title="Hayatınızı filme dönüştürecek teknoloji: Yeni trend kameralı kolye" desc="Sosyal medyada paylaşımlar çılgınca artarken bu kolyeyi takarak güzel anlarınızı bir film gibi kaydedebilir, sevdikleriniz ile rahatlıkla paylaşabilirsiniz." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/sozcu-video-kamerali-kolye-2-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/hayatinizi-filme-donusturecek-teknoloji-yeni-trend-kamerali-kolye-1979072/"]

[old_news_related_template title="Robot olmamıza bir adım daha: Çip takılan yaralar iyileşiyor!" desc="Teknoloji ilerliyor yavaş yavaş insanlar robotlaşıyor. Amerikalı bilim adamları geliştirdikleri nanoçip ile vücut üzerinde oluşan yaraları iyileştirmeyi başardı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/son-dakika-teknoloji-cipler-iyilestirecek.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/robot-olmamiza-bir-adim-daha-cip-takilan-yaralar-iyilesiyor-en-son-teknoloji-haberleri-1964781/"]