Emory Üniversitesi'nden Jashy Jacob ve ekibinin araştırması çarpıcı bir sonuç ortaya çıkardı. Webtekno'dan Merve Şalt'ın aktardığı habere göre Hindistan'ın güneyinde yaşayan bir kurbağa türünün, H1 grip virüsünü öldürebildiği keşfedildi. Araştırma sonuçları, kurbağaların bakterilere karşı salgıladığı sümüğümsü maddenin özellikle küçük çocuklar üzerinde etkili olan İnfluenza A olarak da bilinen H1 grip virüsünü öldürmede etkili olduğunu ortaya koydu.

2009'DAKİ SALGININ VİRÜSÜ ÜSTÜNDE İŞE YARIYOR

Daha önceden grip aşısı yapılmamış fareler üzerinde denene kurbağa salgıları, virüsleri öldürme konusunda başarılı oldu. Kurbağa salgıları sayesinde 2009 yılında dünyayı kasıp kavuran H1 virüsü etkisiz hale getirildi. Domuz gribi olarak tanınan H1N1 ve yaygın diğer bir virüs H3N2 üzerinde ise kurbağa salgıları başarılı olamadı.

Araştırma ekibinin başındaki isim Jacob, "Virüsün hücrelerimize girmesi için hemagglutine ihtiyacı var, peki bu kurbağa peptiti ne yapıyor? Hemagglutinine bağlanıyor; ardından virüsü dengesizleştirerek onu öldürüyor." açıklamasını yaptı.

[old_news_related_template title="Sülfür yiyen yaratık ilk defa yakalandı!" desc="En uzun kabuklu deniz hayvanı olarak kabul edilen, solucana benzeyen gemikurdu adlı yaratık ilk defa canlı yakalandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/04/sulfur-solucan.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/sulfur-yiyen-yaratik-ilk-defa-yakalandi-1803375/"]

[old_news_related_template title="Alman bilim insanları doğa dostu yakıt için 'dünyanın en büyük yapay güneşini' test ediyorlar" desc="'Synlight' deneyi olarak bilinen dev arı peteği , normal şartlarda sinemalarda güneş ışığı simüle etmek için bulunan 149 büyük spot ışığı kullanıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/03/sanal-gunes.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/alman-bilim-insanlari-doga-dostu-yakit-icin-dunyanin-en-buyuk-yapay-gunesini-test-ediyorlar-1754122/"]