Telefon markaları her sene farklı bir şeyler yaparak tüketicilerin dikkatini çekmeye çalışıyorlar. Dünyanın en büyük dördüncü akıllı telefon üreticisi ZTE de bu yolda ilerleyerek, dünyanın ilk çift ekranlı telefonunu hazırlıyor. Axon M modeli önünde ve arkasında tam boy birer ekran olan bir telefon gibi düşünülebilir. Ama ekranlardan biri ister arkada duruyor, istenirse de dönüp diğerinin yanına geliyor ve beraberce büyük bir ekrana dönüşüyorlar.

Blokzinciri neslinin ilk akıllı telefonu geliyor: Finney

Axon M’in iki ekranı yanyanayken isterseniz büyük tek bir ekran gibi kullanabilir veya bir ekranda video izleyip diğer ekranda web sitesi gezebilirsiniz. Eğer arkadaki ekranı 90 dereceye ayarlayıp cihazı çadır gibi masaya koyarsanız, iki kişi iki tarafta aynı videoyu izleyebilir. Ekranlar yanyanayken bir ekranda oyun oynayıp, diğerinde kontrolleri veya haritayı tutabilirsiniz. ZTE firması bu şekilde hem tüketicileri hem de uygulama geliştiricilri farklı düşünmeye itmek istiyor.

sozcu-cift-ekranli-akilli-telefon-2

Tabi ki bu cihazın bazı olumsuz yanları da var. Çift ekran demek bataryanın daha çabuk tükenmesi demek. Ayrıca Android mobil işletim sistemi henüz çift ekranı doğal olarak desteklemiyor, dolayısı ile henüz yazılım tarafı tam çözülebilmiş değil. Ayrıca iki tarafı da cam ve ekran olan bir akıllı telefonu yere düşürmenizin ne demek olduğu hakkında açıklama yapmaya bile gerek yok. ZTE Axon M modeli 2017 sonunda yılında piyasaya çıkacak ama Türkiye’ye gelip gelmeyeceği henüz belli değil.

[old_news_related_template title="Akıllı telefonlarda parmak izi teknolojisi tamamen değişiyor" desc="Qualcomm tarafından dün duyurulan yeni parmak izi okuyucu Teknolojisinin ilk olarak Vivo firması tarafından kullanılacağı açıklandı. MWC Shanghai'de gösterilen çalışır durumdaki prototipte, biri önde ekranın altında ve diğeri de cihazın arkasında yer alan iki farklı algılayıcı yer alıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/06/vivo-parmak-izi-teknolojisi.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/akilli-telefonlarda-parmak-izi-teknolojisi-tamamen-degisiyor-1914655/"]

[old_news_related_template title="Akıllı telefonlar sayesinde kasırgadan kaçıyorlar!" desc="ABD’liler kasırga felaketi nedeniyle, ücretsiz telsiz uygulamalarına ve benzin istasyonlarının bulunduğu bölgeleri gösteren telefon uygulamalarına büyük ilgi gösterdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/kasirga.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/akilli-telefonlar-sayesinde-kasirgadan-kaciyorlar-2003614/"]