Yüksek Hızlı kameranın kaydettiği anlarda çıngıraklı yılan yemeğine hızlı bir şekilde saldırıyor ancak son anda kaçırıyor.

Avcu-av etkileşimine odaklanan araştırmanın lideri Timothy Higham, avcı-av etkileşiminin doğal değişken olduğunu söylüyor ve doğal koşulların, kontrollü laboratuvar ortamlarından çok daha fazla kendilerine yardımcı olduğunu belirtiyor.

SALDIRI ANI VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN AŞAĞIYA SÜRÜKLEYİNİZ


1
Çıngıraklı yılan- Kanguru Sıçanı vakasında , hem yılanın hedef doğrulamasının hem de sıçanın önüne çıkan engeli algılama ve kaçma yeteneğinin birbirine bağlı olduğunu görülüyor.
2
Daha önceki çalışmalarda yılanların saldırı anları incelense de, bu araştırmanın yüksek hızlı video teknolojisi kullanarak vahşi doğada elde edilmiş ilk çalışma olduğunu belirtiliyor. Bu videonun elde edilmesiyle, taboratuarda gözlemlenen saldırı yeteneklerinin çok daha fazlasını vahşi doğada gösterebildiğini ortaya çıktı.

 

Sonuçlar aynı zamanda, kanguru sıçanlarının "elestik enerji depalaması" sayesinde çıngıraklı yılanın saldırısına maruz kaldığında gücünü arttırabileceğini gösteriyor.

Çeviri: REHA BAŞOĞUL


[old_news_related_template title="Parmaklarımız balık yüzgeçlerinden mi evrildi?" desc="İnsan vücut yapısı,balık atalarıyla kıyaslandığında tamamen farklı bir özelliğe sahip gözüküyor. Ancak şaşırtıcı sonuçlara sahip son araştırma bunun böyle olmadığını gösterdi. Bir zamanların okyanus sakinleri nasıl oldu da karada koşuşturur hale geldi?" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/08/parmaklar.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/dunya/parmaklarimiz-balik-yuzgeclerinden-mi-evrildi-1358366/"]