“23 Nisan Çocuk ve Bilim Festivali” bu yıl Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi’nde yapılacak. Festival kapsamında; yüz boyama, cam boncuk, uçurtma, bilim ve kukla gibi hem eğlendirmeye hem de öğretmeye yönelik 70’e yakın atölye kuruldu. Bu yıl iki adet sahne mevcut. Biri ulusal çaplı etkinliklerin olacağı büyük sahne, diğeri ise okulların, Bilim ve Sanat Merkezlerinin gösterileri ile kukla, balon şov gibi eğlenceli aktivitelerin yer alacağı performans sahnesi. Festival, 3 gün süresince saat 10.00 ile 18.00 arası ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.


insansı robotlar gösteri yapacak


21 Nisan Cuma günü saat 14.00’te Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi’nde Çocuk ve Bilim Fuarı’nın resmi açılış töreni gerçekleştirilecek. Tüm ülke gruplarının da katılacağı organizasyonda insansı robot gösterisine tanıklık edilecek. Bu gösteride sürpriz performanslar olacak. Robotlar selamlama konuşması yapacak. Ardından ülke gruplarının gösterileri olacak. Her ülke grubu performansını sunacak. Dikkat çekecek gösterilerden biri de robota dönüşen araç Letrons gösterisi. Türkiye’nin ilk transformersı olan arabadan robota dönüşen Letrons da fuarda bulunacak.


67 farklı atölye ve etkinlik


Festival kapsamında eğlenceli atölyeler, bilim atölyeleri ve kağıt müzesi atölyeleri olmak üzere birçok atölye çalışması çocuklarımızı bekliyor. Büyük sahnemizde ulusal çaplı etkinliklerimizle küçük sahnemizde yine bilimsel şovlar ve eğlenceli gösteriler çocukları hem eğlendirecek, hem de bilime özendirecek. Festival kapsamında 30 eğlenceli atölye, 22 bilim atölyesi, 9 farklı sergi ve 6 kağıt atölyesi, çocuklarımızı ve ailelerini ağırlayacak.

[old_news_related_template title="Aile üyelerinin özlemini gidermek için robot geliştirildi!" desc="Aileler belli bir sürenin ardından gerek yuva kurmak, gerek eğitim yerleşkelerinin birbirinden farklı olması sebebi ile birbirinden ayrı düşüyor. Doğal olarak alıştıkları düzeni yerine getirebilmek, özlemlerini giderebilmek ve iletişimi sürdürebilmek için telefon ya da video üzerinden sohbet etmeyi tercih ediyorlar." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/04/aile-robot.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/aile-uyelerinin-ozlemini-gidermek-icin-robot-gelistirildi-1794747/"]