Günümüzün büyük bir bölümü bilgisayar başında geçiyor. Uykunun son dakikasına kadar etkisi altında kaldığımız yapay ışık ise bizleri ciddi şekilde etkiliyor. Elektriğin yaygınlaşmasıyla yapay ışığı hayatının her alanına sokan insanoğlu, doğal ışığa göre değişen uyku düzenini de bozdu. Yapay ışık yayan cihazların uyuma alışkanlıklarına etkilerini araştıran bir grup bilim insanı, yaptığı araştırma geceleri bilgisayar ışığına maruz kalmanın dengesiz uyumaya sebebiyet verdiğini ortaya çıkardı.

UYKUSUZLUĞUN SEBEBİ BELLİ OLDU

24 yaş ortalamasında 19 kişi üzerinde yapılan araştırmada, denekler gece yatmadan önce 2 saat boyunca farklı yoğunlukta bilgisayar ışığına maruz bırakıldı. Denekleri ertesi gün görüşmeye alan araştırmacılar, ışığa maruz kalan tüm deneklerin gün boyu uykusuzluk çektiklerini tespit etti.
Öte yandan, araştırmada bilgisayar ışığına maruz kalan deneklerin sabah saatlerinde dikkat eksikliği yaşadıkları ortaya çıktı. Araştırmayı yürüten bilim insanları, çalışmanın, artan cep telefonu ve bilgisayar kullanımının günlük hayatı olumsuz etkilediğini kanıtlar nitelikte olduğunu ifade etti.
Yapılan araştırmalara göre, dünya nüfusunun yüzde 50'ye yakını bilgisayar kullanırken, 4,7 milyar insan cep telefonu kullanıcısı.

[old_news_related_template title="Android kullananlar dikkat!" desc="Google tarafından resmi olarak dağıtılmaya başlandı. Android'in yeni sürümü Android Oreo yeni özelliklerle geliyor. Android Oreo hangi telefonlara yüklenebilecek sorusu telefon kullanıcıları tarafından merak ediliyor. İşte Android Oreo'yla beklenen özellikler ve yükleyebilecek telefonların listesi..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/android-oreo.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/android-oreo-yayinlandi-yeni-android-sizin-telefonunuza-yuklenecek-mi-1984067/"]

,

[old_news_related_template title="Telefonunuz her an sesinizi kaydediyor olabilir: Tehlikeli virüs geri döndü!" desc="Geçtiğimiz yıllarda birçok kişinin başını ağrıtan virüs geri döndü. Android telefonlar için büyük tehlike oluşturan 'GhostCtrl' virüsünün çok kapsamlı zararları bulunuyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/07/telefon-virus-dinleme-hack.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/telefonunuz-her-an-sesinizi-kaydediyor-olabilir-tehlikeli-virus-geri-dondu-1938171/"]