Fransa, iinsansız hava araçlarına (İHA) karşı sıra dışı bir çözüme imza attı. İnsansız hava araçlarının korkulu rüyası artık profesyonel şekilde eğitilen kartallar olacak gibi gözüküyor.


Kartallar İHA avlayacak!


İHA’ların izinsiz uçuşlarına karşı birçok farklı çözüm geliştirilmeye devam ediyor ancak, Fransa’nın da tercih ettiği yöntem, kartalların yaygın bir çözüm olarak kabul edilmeye başlandığının göstergesi. Hazırlık aşamasında olan bu yöntemin başrol oyuncu kartallar, göreve çıkmaya neredeyse hazır. Kartallı çözüm, özellikle Fransız ordusu tarafından önümüzdeki aylarda kullanılmaya başlanacak.

Sony Xperia XA2 yeniden sızdırıldı!

Son derece güçlü ve yırtıcı bir kuşu türü olan kartalların, geçtiğimiz yıl itibarıyla eğitilmeye başlandığı ve çok pervaneli hava araçlarını kendilerine hedef belirleyecek duruma getirildikleri ifade ediliyor. Özellikle DJI Phantom 4 Pro ve Mavic gibi ana tüketici modellerinin askeri hava sahası, havaalanı ve hapishane gibi yasak bölgeler etrafında görülmesi durumunda kartallar saldırıya geçecek ve bu araçları etkisiz hale getirebilecek.

[old_news_related_template title="2017 drone’ların yılı olacak" desc="Her geçen gün yaygınlaşan drone'ların 2017'ye daha da çok kullanılacağı öngörülüyor. Şu anda 5 bin olan drone sayısı yıl sonuna kadar 20 bine çıkacak." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/01/drone-ucuyor.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/2017-dronelarin-yili-olacak-1604738/"]