Elma ile bir sürü şey yapabilirsiniz. Çok lezzetli elmalı çörekler, pastalar üretebilir, suyunu sıkabilir ve ezme şeklinde bebeklere yedirebilirsiniz. Ama herhalde elmadan bir iPhone hoparlörü yapmak aklınıza gelmez. Genç bir sanatçı olan Aric Snee ise Designboom sitesinin düzenlediği ‘Hirosaki Elma Tasarımı Yarışması’na böyle ilginç bir fikirle katılmış.

Amazon Alexa ve Microsoft Cortana artık beraber çalışacak

Snee’nin fikri şu, eğer doğru şekilde seçilirse bir çok meyve sesi iletmek için kullanılabilir. Sanatçı burada bir elmayı almış, aynı bir akıllı telefon tutacağı gibi geniş bir yarık açmış. Ön yüzüne ise camdan üretilecek bir borunun gireceği bir yuvarlak yarık kazımış. Elde üretilen cam boru, elmaya takılan akıllı telefonun hoparlöründen çıkan sesi çoğaltmaya yarıyor. Elmaya bir iPhone sokup müzik açarsanız, video gördüğünüz gibi sesin ne kadar güçlendiğini göreceksiniz.

elma-hoparlor

Bu proje için elmanın kullanımının iki manası var. Hem Apple’ın ismi ve logosuna güzel bir göndeme. Ayrıca sanatçı günlük nesnelerin birçoğunun göründüklerinden ve alışık olduğumuzdan çok farklı işlere yarayabileceğini insanlara göstermek istemiş.

[old_news_related_template title="Telefonda uzun süre oyun oynayınca kör oldu!" desc="Akıllı telefonlar hayatımızın her anında yanımızdalar ancak bazı durumlarda bu konu bağımlılığa kadar gidebiliyor. Çinli bir kadın akıllı telefonunda uzun süre oyun oynamaktan görme yeteneğini kaybetti. İnanılmaz olay bu bağımlılığın zararlarını ortaya koydu..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/akilli-telefon-olum-son-dakika.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/telefonda-uzun-sure-oyun-oynayinca-kor-oldu-son-dakika-haberleri-2042111/"]