Game of Thrones’un senaryo ve bölümlerinin çevrimiçi olarak sızdırıldığı, yıldızların e-posta adreslerinin ve kişisel telefon numaralarının yayıldığı, ele geçirildiği iddia edilen 1.5 terabayt büyüklüğündeki TV şovları ve kurumsal bilgiler için milyon dolarlar talep edildiği HBO saldırısından kaynaklanan çalkantı, giderek kötüleşmeye devam ediyor.

SADECE GAME OF THRONES DEĞİL

Bu hafta sonu bilgisayar korsanlarının “Insecure”, “Ballers” ve “Curb Your Enthusiasm” dahil diğer HBO dizilerinin eşsiz bölümlerini de sızdırdıkları görüldü. Bu şovlardan hiçbiri çevrimiçinde Game of Thrones kadar ses getirecek gibi görünmüyor. Ancak dikkat çeken şey, bir HBO çalışanından bilgisayar korsanlarına gönderilen, ağlarındaki güvenlik açıklarını açığa çıkarmak için 250.000 $'lık ödül avcılığı teklifi oldu.

SIZDIRMA OLAYLARINDAN KORUNMAK İÇİN NELER YAPMALI?

• Dijital varlıklarınızın envanterini ve bulunduğu yeri temiz tutun, böylece siber suçlular sizin haberiniz olmadan sisteminize saldıramaz.

• İşletim sisteminiz ve uygulamalarınız dahil bütün yazılımları güncelleyin.

• Personellerin cihazlarındaki bilgiler dahil, bütün verileri her gün yedekleyin. Böylece eğer saldırıya uğrarsanız, şifrelenen verileri geri yükleyebilirsiniz. Önemli verileri mutlaka bilgisayarınıza ve ağınıza bağlantısı olmayan güvenli bir ortamda da yedekleyin.

• Bütün verileri şirketinizin ortak dosya paylaşım ağına koymayın. Paylaşım ağınızı bölümleyin.

• Şirket çalışanlarını siber güvenlik hakkında bilgilendirin. Bilinmeyen kaynaklardan gelen e-posta eklerini ve linkleri açmamaları konusunda onları uyarın. Unutmayın ki, bir şirket ancak en zayıf halkası kadar güvendedir.

• Eğer bir virüs şirket ağına erişirse, çalışanları bilgilendirecek bir iletişim stratejisi geliştirin.

• Herhangi bir saldırı olmadan önce, olması durumunda ne yapacağınızı yönetim kurulu ile kararlaştırın.

• Belirli cihaz ya da uygulamaların, satıcılarıyla iletişime geçip, yaşam döngülerinde siber güvenliklerini tekrar gözden geçirerek tehdit analizi uygulaması yapın.

• Bilgi güvenliği ekibine penetrasyon testi uygulamaları ve bir güvenlik açığı varsa bulmaları için talimat verin.

• Tüm cihazlarınız için zararlı yazılımları, kimlik avı ve saldırı girişimlerini tespit edip engelleyecek akıllı bir güvenlik çözümü edinin.

[old_news_related_template title="Apple'dan Game of Thrones'a rakip proje!" desc="Sevilen dizi Game of Thrones, sızdırılmasıyla, yeni bölümleriyle, ufak ayrıntılarıyla birçok kişi tarafından çılgınca takip ediliyor. Bu büyük ilgiyi gören Apple ise Game of Thrones tarzı özgün bir içerik hazırlamak için kolları sıvadı..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/game-of-thrones-apple.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/appledan-game-of-thronesa-rakip-proje-en-son-teknoloji-haberleri-1977009/"]