ABD merkezli teknoloji devi Google'ın yeni amiral gemisi Pixel 2, San Francisco’da düzenlenen lansman sonrasında resmiyet kazandı. Google Pixel 2, son dönemde ortaya çıkan sızıntılar ile akıllı telefon dünyasının en çok konuşulan cihazlarından birisi haline gelmesi bekleniyor.

google-pixel22

San Francisco’da düzenlenen etkinlikte tanıtılan Google Pixel 2 XL ile tüm detaylar detaylar haberimizde...Google Pixel 2 özellikleri nedir, fiyatı nasıl olacak? Etkinlikte Google Pixel 2'nin yanı sıra duyurusu gerçekleştirilen bir diğer akıllı telefon modeli ise Google Pixel 2 XL ile gerçek zamanlı çeviri yapan Pixel Buds'u da tanıttı.

pixel2-google

PIXEL 2'NİN ÖZELLİKLERİ

5 inç ekrana ev sahipliği yapan cihazın sunduğu çözünürlük ise 1920 x 1080 piksel. Cihazda 64 ve 128 GB olmak üzere iki tip depoloma opsiyonu sunuluyor.  4 GB RAM'e sahip olan cihazda Android 8.0 Oreo işletim sistemi kullanılıyor. 12 MP arka ve 8 MP ön kameraya sahip.

google-pixel2-san-fransico

FİYATI NE OLACAK?

Google Pixel 2’nin 64 GB’lık modelinin ABD fiyatı 650 dolar. Cihazın 128 GB’lık modeli ise 750 dolar fiyat etiketiyle raflardaki yerini alacak.

google

PIXEL XL 2'NİN ÖZELLİKLERİ

6 inç ekrana ev sahipliği yapan Pixel XL 2'nin ekran çözünürlüğü ise 1440 x 2560 piksel.  Qualcomm Snapdragon 835 . 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanına sahip.

google-pixel2

FİYATI NE KADAR?

Google Pixel XL 2'nin ABD fiyatı ise 849 dolar.

ÇEVİRİ YAPABİLEN GOOGLE PIXEL BUDS'UN ÖZELLİKLERİ

Pixel Buds, gerçek zamanlı çeviri için kullanıcıların Google Çeviri uygulamasına erişmesini sağlıyor. Bu sayede farklı dil konuşan kişilerle muhabbet edilmesi sağlanmakta. Ürünün en çok dikkat çeken özelliği de zaten bu diyebiliriz. Bu özellikle iki Pixel Buds kullanıcısı yerel dillerinde konuşurken aynı anda çok küçük bir gecikmeyle çeviri gerçekleşiyor. 40 farklı dil için desteğin sunulduğunu da belirtelim. Bu anlamda Pixel Buds’ı Bir Otostopçunun Galaksi Rehberi’ndeki Babil Balığı’na benzettik.

google-buds

Kablosuz kulaklıkların sağ ve sol parçaları bir kablo ile birbirine bağlı. Öte yandan yanlış anlaşılmasın, bu kablo bir akıllı telefon veya farklı bir cihaza bağlantı için değil. Ürünün tüm kontrolleri sağ tarafa entegre edilmiş. Bu kulaklığa tıkladığınızda veya bastığınızda Google Asistan aktif hale geliyor. Asistan tahmin edeceğiniz gibi size gelen bildirimleri ve mesajları okuma işlevine sahip.

GOOGLE PIXEL BUDS'UN  FİYATI

Pixel Buds tek bir şarjla 5 saate kadar kullanılabiliyor. Ürünle gelen şarj kılıfı ise 24 saate kadar batarya süresi sağlamakta. Beyaz, siyah ve mavi renk seçenekleriyle ön siparişe açılan kablosuz kulaklıkların fiyatıysa 159 dolar.