Google tarafından paylaşılan resmi blog yazısında aldıkları güvenlik önlemlerini anlatan Google, korsanlara ve zararlı yazılımlara izin vermeyecek!

Apple ürünlerinin son fiyatları

Zararlı yazılımların tespit yöntemi açıklandı!

Google, Android için sıkı güvenlik önlemleri almaya devam ediyor. Google'un Android kullanıcılarının güvenliği için hazırladığı, ''Uygulama Doğrula'' özelliği ile indirilen veya kurulan uygulama içindeki kötü amaçlı yazılımı rahatlıkla tespit ediliyor.

Google'un bu önlemi sonrasında kötü amaçlı yazılım geliştiricileri, Android'in ''Uygulama Doğrula'' özelliğini devre dışı bırakarak kullanıcıların güvenliklerini tehdit etmekteydiler.
Ortada oluşan açığı nasıl kapattıklarını Android Developers sitesinde yer alan bir blog yazısında belirten Google, kötü amaçlı yazılımların nasıl tespit edildiğini birinci ağızdan açıkladı

Kötü amaçlı yazılımlar nasıl tespit ediliyor?

Android Developers'da yer alan blog yazısında Google, ''Ortaya çıkan bu sorunu daha iyi anlaşılması için Android Güvenlik Ekibi, uygulama yükleme girişimlerini ve Ölü veya Güvensiz cihazları ilişkilendiriyor.'' açıklamalarına yer verdi. Ayrıca Google yetkilileri bu sorunu nasıl çözdüklerine dahil bir de formül paylaştı.
Google paylaşmış olduğu formülü kullanarak, yazılımlardaki kötü amaçlı kodları rahatlıkla tespit ettiğini belirtti.
Android güvenlik ekibi kullandığı bu formülle, öncelikle uygulamanın cihazda saklanma oranını ve uygulamanın indirildiği tüm cihazların yüzdesini hesaplıyor.
Bu yüzde alındıktan sonra DOI puanı, (Ölü ve veya güvensiz uygulama) -3.7'ye düşerse uygulamanın güvensiz olduğu tespit ediliyor ve otomatik olarak durduruluyor. Android Güvenlik Ekibi kullandığı bu yöntem ile güvenlik açığına yol açacak yazılımlara geçit vermek istemiyor.