Google’ın akıllı klavyesi Gboard, iOS kullanıcıları için geçen sene yayına girmiş bir uygulama. iPhone kullanıcılarına daha fazla Google servisi sunabilmek için tasarlanan Gboard şimdi yeni özellikler ile becerilerini genişletiyor. Uygulamanın yeni özellikleri arasında klavyeden Google araması yapabilme, YouTube videosu arayabilme, çiziktirme yapıp karşıya yollama ve lokasyon bilgisini yollama da var.

Google’dan nükleer füzyon teknolojisine destek

Yeni versiyonun becerileri bu kadarla da kalmıyor. Siz yazarken daha başarılı kelime önerme, anında başka dilden çeviri yapabilme, GIF ve Emoji önerme gibi özellikler de uygulamaya eklenmiş. YouTube ve Haritalar araması yaptığınızda, çıkan sonuçlar kartlar şeklinde sunuluyor ve kutular yana kaydırılarak tüm seçenekler görülebiliyor. Çıkan her sonuç tek tıkla, WhatsApp, Facebook veya iMessega gibi istediğiniz uygulamanın sohbet penceresine yapıştırılabiliyor.
Gboard’ın yeni versiyonu bugünden itibaren güncellenmeye başlamış. iOS kullanıcılarına kademe kademe gelecek olan güncelleme için biraz beklemek gerekebilir.

[old_news_related_template title="Google Pixel 2, en yeni işlemci ile geliyor!" desc="Snapdragon 836 ile ilgili yeni detaylar gelmeye devam ediyor. Gelen detay ile birlikte Snapdragon 836 işlemcisi ile piyasaya çıkacak olan ilk telefon belli oldu..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/07/google-pixel-2-ne-zaman-cikacak.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/google-pixel-2-en-yeni-islemci-ile-geliyor-1947114/"]