Tam güneş tutulmasına 10 gün kaldı, insanlık tarihinde genellikle felaketlerle ilişkilendirilen güneş tutulması bu sefer en net olarak Kuzey Amerika'dan izlenecek. Tutulma, Türkiye saatiyle geceye denk gelecek ve bu sebeple Türkiye'den izlenemeyecek. Kuzey Amerika'da ise tam tutulma evresi 2 dakika 45 saniye sürecek.

'NIBIRU' GELİYOR İDDİASI...

Güneş tutulmasının yaklaşmasıyla kıyamet senaryoları da ortaya atılmaya başlandı. En popüler senaryoyu ünlü İngiliz nümerolojist David Meade ortaya attı ve ‘Nibiru’ adlı gizemli dev bir gezegenin Dünya’ya çarparak sonunu getireceğini iddia etti. NASA ise anında yalanladı.

VEYSEL EROĞLU GİBİ NASA'YA İNANMAYANLAR DA VAR

Nümerolojist David Meade’nin, “X Gezegeni-2017 Geliyor” adlı kitabında Dünya’ya çarpacağını iddia ettiği Nibiru adlı gezegenin Güney Kutbu bölgesinden yaklaştığı, bu yüzden NASA tarafından görülmediği NASA'nın göktaşını görmede yetersiz kaldığına da inanlar var. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da geçtiğimiz yıl NASA hakkında "Bizim teknolojimiz onlardan ileri. NASA da kim oluyor?" açıklanmasında bulunmuştu.

[old_news_related_template title="NASA görselleri kanıt gösterildi: Hava durumuna müdahale ediliyor!" desc="Dengesiz yaşanan hava olayları bazı iddiaları gündeme getirdi. Dünyanın farklı yerlerinden bazı iklim mühendisi bilim insanları iklimlere müdahale edildiğini düşünüyor ve bu iddiaları NASA'nın fotoğraflarına dayandırıyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/07/nasa-hava-durumu.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/nasa-gorselleri-kanit-gosterildi-hava-durumuna-mudahale-ediliyor-1952793/"]

[old_news_related_template title="NASA yeni görevinde “Güneş’e Dokunmak” istiyor" desc="”Touch the Sun” (Güneş’e Dokunmak) isimli NASA uzay görevi, Güneş’e uydu yollayıp sırlarını çözmek için planlanmış…" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/06/sozcu-nasa-gunese-dokunmak-istiyor-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/nasa-yeni-gorevinde-gunese-dokunmak-istiyor-1877514/"]