Bir uçan insansız drone, dünya çapında en uzun mesafeyi kendi kendine gidebilme rekorunu kırmış bulunmakta. Bu rekor artık ‘Vanilla Aircraft’ firmasının dizel motorlu VA001 model uçan drone’una ait. 11 metrelik kanat açıklığına sahip bu araç, rekoru 5 gün, 1 saat ve 24 dakika havada kalarak kırmış. Drone bu rekor sırasında 11 bin 265 kilometreden fazla uçmuş.

İsviçre hastaneleri tıbbi malzemeleri yeni drone ağı ile taşıyacak

VA001 model drone ABD’, Virginia’daki NASA Wallops Uçuş Tesisleri’nden havalanmış. Kalkış sırasında uzaktan kontrol edilen drone sonra otopilota geçmiş ve uçuşa başlamış. Araç Wallops Adaları üzerinde dev bir çember çizerek 5 günden fazla süre havada kalmış. En sonunda tekrar başladığı piste geri dönerek inmiş. İşin ilginç kısmı, uçuşunu tamamladığı zaman araçta daha üç gün yetecek kadar yakıt bulunmaktaymış.
Burada amaç bu tür uçan drone araçların farklı yüklerle ne kadar süre havada kalabileceğini ve neler yapabileceğini test etmek. Drone üzerinde NASA’ya ait bir multispektral görüntüleyici ve ABD Savunma Bakanlığı’nın tahsis ettiği çeşitli sensör ve kamera paketleri barındırıyormuş. Uzun mesafe ve uzun süre uçabilen araçlar, hem askeri hem de sivil projelerde kendine rahatlıkla yer bulabilir.

[old_news_related_template title="Drone'la havada hamak keyfi yaptı!" desc="Hangi ülke olduğu bilinmeyen bir yerde dronela hamak keyfi yapan kişi hem güldürdü hem de yürekleri ağza getirdi. Aşağı yukarı 30 metrelik yükseklikte eğlenen kişi, insanların aşağıdan gelen bakışlarına aldırmadan uçmaya devam ediyor. Drone'la hamak keyfi yapan kişinin muhtemel bir düşüşte yaralanacağı da aşikar" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/dronehamak-880.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/dronela-havada-hamak-keyfi-yapti/"]