Elektrikli arabalar hem çevreye saygılı hem de benzine olan bağımlılığınızı tamamen yok ettiği için çok faydalı. Ama enerji kaynağı olarak kullanılan elektrikli bataryaların mesafe sorunları var. Elektrikli arabalar şehir içinde yeterli olabilir ama şehirlerarası yollar için hala uygun değiller. Ama Japon otomotiv firması Honda, elektrikli arabaları hareket halindeyken şarj eden otoyollar hayal ediyor.

İlgili haber: Opel benzine elveda diyor, elektrikliye dönüyor

Gelecek ay düzenlenecek WCX 17 SAE Dünya Kongresi’nde tanıtılacak teknoloji ile elektrikli arabalar yolda ilerledikleri sürece kendi kendilerine şarj olacaklar. Bunun gerçekleşmesi için otoyollarda belli bir şeridin asfaltının içine aynı tren rayı gibi duran şarj kanalları döşenmesi gerekiyor. Firmanın testlerini gerçekleştirdiği otoban şarj sistemi, saatte 155 kilometre hızla giden bir arabayı 180 kW güçle şarj edebiliyor.

Bu sistem gelecekte tüm otobanlarda uygulanabilirse, elektrikli araçların şehirlerarasındaki uzun yolculuklara çıkması sorun olmaktan çıkabilir.

[old_news_related_template title="Dünyanın ilk 'elektrik üreten yolu' Fransa'da hizmete girdi" desc="Fransa'nın Normandiya bölgesinde elektrik üreten yolun ilk kilometresi hizmete girdi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/12/basliksiz-10-7.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/dunya/dunyanin-ilk-elektrik-ureten-yolu-fransada-hizmete-girdi-1581102/"]