Yeni aldığınız bir bilgisayarın içinde sizin her tuşunuzu kaydedecek kadar tehlikeli bir virüs olacağını muhtemelen tahmin edemezdiniz. ShiftDelete'de yer alan habere göre, HP laptop modellerinde keşfedilen ve sisteme ön yüklü olarak gelen bir virüs, bastığınız her tuşu kaydediyor. Bu demek oluyor ki, tüm verileriniz, şifreleriniz, yazışmalarınız tehlikede.

2015 YILINDAN BERİ ÇALIYOR

Modzero isimli güvenlik firması tarafından keşfedilen virüs, bilgisayarın ses sürücüsü içersinde gizlenmiş şekilde bulunuyor. 2015 yılından beri verileri topladığı tahmin edilen keylogger hakkında HP sorumluluk kabul etmediğini ve kullanıcı verilerine erişmediklerini belirtiyor.

HANGİ MODELLERİ VİRÜSLÜ

hp_keylogger_sdn

Yukarıdaki listedeki bilgisayarlardan birisine sahipseniz C:\Windows\System32 içerisinde MicTray64.exe veya C:\Windows\System32 içerisinde MicTray.exe ile karşılaşmanız durumunda ise hemen dosyaları silin ve bütün parolalarınızı değiştirin.

KEYLOGGER NEDİR?

Keylogger, bütün yazışmalarınızı, tıklamalarınızı, adım adım bilgisayar üzerinde yaptığınız her işlemi kaydeden, hatta belli aralıklarla ekran görüntünüzü alan ve bilinmeyen ortamlara aktaran bir çeşit zararlı yazılım türüdür.

[old_news_related_template title="Android telefonlarda 3 yıldır fark edilmeyen virüs tespit edildi" desc="Google'ın işletim sistemi olan ve birçok cihazda kullanılan Android işletim sistemi bu yaygınlığı sebebiyle sık sık virüs saldırılarına maruz kalıyor. En son ortaya çıkan virüs ise kendini yıllarca gizledi..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/01/android-zararli-yazilim.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/android-telefonlarda-3-yildir-fark-edilmeyen-virus-tespit-edildi-1783036/"]